Единственият шанс да се случи нещо добро е да подкрепим

...
Единственият шанс да се случи нещо добро е да подкрепим
Коментари Харесай

Борисов: Не може да оставим финансовата стабилност и бюджета на поредно служебно правителство


Единственият късмет да се случи нещо положително е да подкрепим мандата на ПП-ДБ, сподели водачът на ГЕРБ

„ Трудно е, тъй като всеки от нас носи тежести. Аз желая до всеки наш гласоподавател и регионален началник да разбере: Единственият късмет да се случи нещо положително в България е да подкрепим втория мандат на Политическа партия и Демократична България. Да, принадлежеше ни министър председателят да е наш. Но егото ни по-важно ли е от бъдещето на България? - това попита водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на ГЕРБ.

Обясни, че е чул какво ли не - че е предал и разтурил ГЕРБ.

„ Нито те са предали някого, нито ние сме предали някого. Това е, което изисква ползата на народа “, сподели Борисов и изиска от тях това обръщение да стигне до всичките им гласоподаватели - във всеки град и село.

В бързината ми изпратили две призовки на две места в един и същи час, описа Борисов. И попита какво ще стане, в случай че не отиде на едното място: „ Ще ме арестуват ли? “.

Той благодари на Има Такъв Народ и Движение за права и свободи, че са се заели с държавно управление, само че не непременно. Благодари и на Мари Габриел, че не е на Г-7 – „ Изигра голяма роля в идващите ни дейности “, съобщи водачът на ГЕРБ.

„ Пет ангели да слязат от небето, от 116 да станат до 121 - аз мога от в този момент да ви напиша заглавията: „ Купиха “, „ Продадоха се “, „ Уйдурма “, „ политическо инженерство по лаборатории “. Нещо, което ние сме отрекли като морал и сме го приели като морал за обединението ни: бистрота, чистото, гласност. Не можеше да заченем такова държавно управление, на което да му се постави грях. Тя отиде на договарянията с ПП-ДБ със 116 депутата, аз отивах с 69, а те имат 64. Човекът със 116 депутата в Народното събрание е Мария Габриел “, добави той.

Борисов изясни, че откакто е приказвал с Има Такъв Народ и Движение за права и свободи нито една от партиите не е говорила с другите партии в Народно събрание, с цел да търсят депутати, които да смъкват кворума и държавното управление да мине със единствено 116 гласа „ за “.

Борисов беше категорчен, че не може да се остави финансовата непоклатимост на хората и бюджета на следващо служебно държавно управление. Според него задачата зад всичко е България и нейната геополитическа ориентировка.

„ Последните няколко дни организирахме интензивно срещи с водачите на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “.  С тях започнахме в обратна посока – те с 64 депутати не могат да създадат държавно управление, ние със 116 депутати също не можем да съставим държавно управление. Следват нови избори. Дори и да се одобри някакъв бюджет, той няма да има политическа тежест, нито може по политики да бъде изработен “, сподели Борисов. Според него не би могло да се направи и нищо по Плана за възобновяване, правосъдната и конституционната промяна или по други стратегически цели като Шенген и еврозона.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР