Единственият обитаем остров по българското Черноморие празнува на 15 август.

...
Единственият обитаем остров по българското Черноморие празнува на 15 август.
Коментари Харесай

Туристически комплекс Остров Света Анастасия се готви за християнския празник Голяма Богородица

Единственият населен остров по българското Черноморие чества на 15 август. " Света Анастасия ", която е патрон на това място се празнува на 22 декември, само че за формален празник е признат денят Успение на Пресвета Богородица.
Организаторите са се постарали всички,  които ще участват да се усещат добре на острова и по тази причина ще ги удостоят с островитянско посрещане и музика онлайн.
Духовни лица ще отслужат водосвет по случай Голяма Богородица, след което ще се състои обичайното островно хоро с присъединяване на отбор " Странджа ".
Всички пристигнали на острова ще могат да опитат пресни миди изпечени на тенекиена кутия и извадени от естествената локална плантация. За духовната храна ще се погрижат създатели, които са членове на бургаската писателска общественост " Часът на поета ". Археолози  ще срещнат децата с историята на остров „ Света Анастасия “, посредством игри и опити. Приключението за дребните гости на острова се назовава " Щурата лаборатория ".
Празничният ден ще приключи със спектакъла " Уестсайдска история - любовта на Мария и Тони ". Началото на музикалното зрелище е 21:00 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР