Единственият начин за решаване на проблема с Република Северна Македония

...
Единственият начин за решаване на проблема с Република Северна Македония
Коментари Харесай

Филип Димитров: Само чрез търсенето на диалог диалог с РСМ е начин за решаване на проблема

Единственият метод за решение на казуса с Република Северна Македония е опитът за рационално отношение, който видяхме в интервала 2012-2019 година по отношение на Договора за добросъседство, да се откри някаква формула, която дава опция да се продължи напред. Това сподели някогашният министър-председател Филип Димитров в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Той бе безапелационен, че историята не се взема решение в политическия разговор. „ Тъжно е, когато на един исторически спор се придава политическо звучене ", разяснява той.

Търсенето на разговор е доста значимо за разрешаване на патовата обстановка, в която сега се намират двете страни. „ Ако искаш да развиваш връзки, да не даваш мотив за някакви латентни подозрения и съмнения, би трябвало да се държиш с другия като еднакъв. В момента, в който започнеш да се държиш по този начин, сякаш другата страна ти е длъжна, ти стимулираш основаване на напрежение ", съобщи Димитров.

Според някогашния министър-председател България влиза в една обстановка на международна рецесия релативно готова. През предходната година тя е посрещнала ударите и на КОВИД рецесията, и финансовата относително съответно. „ На настоящето държавно управление ще му е доста мъчно, само че въпреки всичко то има на какво да стъпи. То би трябвало да внимава да не унищожи това, което е реализирано ", акцентира Димитров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР