Единственият начин да се преборим с COVID-19 са ваксините. Това

...
Единственият начин да се преборим с COVID-19 са ваксините. Това
Коментари Харесай

COVID-19 е убил един малък български град

Единственият метод да се преборим с COVID-19 са имунизациите . Това съобщи заместник-министърът на опазването на здравето доктор Тома Томов на среща с част от специалистите от Обществения съвет по имунизация към Министерство на здравеопазването. Тема на диалозите бе обвързвана с настройките на част от българското общество против имунизацията и връщането на доверието във имунизациите.

Д-р Томов акцентира, че България разполага с задоволително количество ваксини, а в това време е на последните места в Европейски Съюз по имунизация и на първо по смъртност. За политолога Слави Василев аргументите за съществуването на антиваксърските настроения са недоверието към сериозните осведомителни канали, както и недоверието в българските институции, подхранвано в последните 30 години.
 Българска академия на науките показа легенди и действителни странични реакции за имунизациите против COVID-19
Българска академия на науките показа легенди и действителни странични реакции за имунизациите против COVID-19

Свободата стартира там, където свършва знанието

Психиатърът Елена Иванова подчертава върху здравната мотивация на хората като, съгласно нея, част от българите не се грижат добре за здравето си. Доц. Христо Хинков, шеф на НЦОЗА бе безапелационен, че от години има неглижиране на публичното здраве. " Ние българите сме изгубили един дребен град поради пандемията. Има ваксина, а не я употребяваме ", изясни доцент Хинков.
анкета
Ще се ваксинирате ли с повишаването на случаите?
Да, в този момент към този момент да Отдавна съм се ваксинирал Може и да побързам, само че очаквам есента За какво? Така или другояче ще ни затворят Само когато стане наложително Аз съм антиваксър
Да, в този момент към този момент да

Отдавна съм се ваксинирал

Може и да побързам, само че очаквам есента

За какво? Така или другояче ще ни затворят

Само когато стане наложително

Аз съм антиваксър

Социологът Светлин Танчев уточни, че при започване на пандемията, когато обществото е имало доста по-голямо доверие в институциите и прилаганите от тях ограничения, е легитимарана различната теза. " Това разруши обществото и го раздели на две ", посочи той. Социологът проф. Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет при президента, посочи: " Институциите би трябвало да приказват в един звук. Много малко познаваме българското общество ". Според него е значимо да се разбере, че имунизираният е по-защитен от неимунизирания.
 2029 нови носители на ковид, 83 души починаха
2029 нови носители на ковид, 83 души починаха

Активните случаи са 39 546...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР