Единственият кандидат за управител на Здравната каса Станимир Михайлов не

...
Единственият кандидат за управител на Здравната каса Станимир Михайлов не
Коментари Харесай

Единственият кандидат за управител на НЗОК не е декларирал фирма

Единственият претендент за шеф на Здравната каса Станимир Михайлов не е заявил действителните притежатели на сдружението " Балкан заем ", чийто изпълнителен шеф е бил през 2019 година.

Декларацията се подава по Закона за ограниченията против пране на пари. 

Информация за неналичието на такава декларация дадоха депутати от ГЕРБ-СДС по време на чуването на Михайлов от здравната комисия, а през днешния ден на уеб страницата на Народното събрание беше оповестено писмо от ръководителя на ДАНС, в което се удостоверява това. 

Кандидатурата на Станимир Михайлов би трябвало да бъде гласувана в пленарната зала до края на тази седмица. 

По време на чуването в понеделник депутатът от ГЕРБ-СДС Валери Лачовски сложи въпроса за неналичието на декларация. 

" Според изявленията в разнообразни медии Вие и до през днешния ден не сте подали такава декларация. Въпросът ми е за какво и какво криете? ".

Отговорът на Станимир Михайлов:

" Аз персонално подписах съобщение - декларация до ДАНС, в което съм показал кои са крайните притежатели, с какво тъкмо се занимава компанията и всичката останала информация, която беше поискана. В случая - да. Юрисконсултът е пропуснал да го направи. Аз съм изпълнителен шеф. След като за това нещо подлежим на административна санкция, ние ще си я заплатим ", отговори Михайлов.

От ПП-ДБ, които издигнаха кандидатурата на Михайлов, още не са решили дали ще я отдръпват след тази информация. Депутатът Васил Пандов пред БНР:

" Той уточни, че е подавал документи по отношение на предмета на активност и си призна, че не е заявил действителния притежател по реда, по който би трябвало в Търговския указател. Ние в този момент ще проверим дали той е подавал, както споделя, други документи. Тъй като това е административно нарушаване. На този стадий още не сме взели решение ".

Пред БНР ръководителят на здравната комисия и народен представител от ГЕРБ-СДС Костадин Ангелов съобщи, че е обезверен дали да поддържа кандидатурата на Михайлов за шеф на Касата. 

" Ако търсим претендент с високи морални качества, изрично този претендент не е подобен ". 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР