Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Григор Димитров - Алекс Болт

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя против представителя на домакините Алекс Болт в дуел от втория кръг на Australian Open. Мачът е финален в програмата на втория по величина корт " Маргарет Корт " и се чака да стартира към 12:00 наше време. Преди него би трябвало да завърши борбата на Симона Халеп с Айла Томлянович.

Григор се оправи ужасно със сериозното си първо затруднение в шампионата - Марин Чилич, като го отстрани в три сета 6:4, 6:2, 7:6(5). Той за десети път в кариерата си взе участие във втората фаза на " Големия шлем " в Мелбърн, като до момента има шест победи и три провали. Последната му загуба бе предходната година от Томи Пол, а другояче сходно нещо се случи на US Open 2020, когато още веднъж отпадна още във втори кръг от Мартон Фучович.
При триумф Димитров ще се изправи против 15-ия подложен Пабло Кареньо-Буста или Ижи Весели в идната фаза.

Алекс Болт за трета поредна година прескача първия кръг в Мелбърн и изцяло оправдава получената " уайлд кард " от уредниците. Той съкруши Норберт Гомбос с 6:2, 6:2, 4:6, 6:3 и влиза в дуела с Гришо цялостен с убеденост. 166-ият в международната класация се понрави и с изявите си на подгряващия шампионат " Мъри Ривър Оупън ", където в профил Танаси Кокинакис и Макендзи Макдоналд, като сервираше за трисетова победа против Стан Вавринка, само че в последна сметка загуби от трикратния първенец в " Шлема ".
Миналата година Алекс Болт стъжни живота на един от любимците за трофея Доминик Тийм, като му поведе с 2:0 сета и австриецът трябваше да реализира огромен поврат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР