Единственият българин в тенис елита Григор Димитров не можа да

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров не можа да
Коментари Харесай

Гришо се разплака след загубата на финала в Париж

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров не можа да се опълчи на рекордьора по трофеи от " Големия шлем " Новак Джокович и загуби финала на “Мастърс ”-а в Париж с 4:6, 3:6 за 1 час и 39 минути игра.

Джокович беше извънредно стабилен в разиграванията от главната линия и не започваше както в някои предходни срещи да натрупа една след друга непредизвикани неточности. Все отново, Гришо напуща Париж със мемоари за фантастичния път до финала, включващ влиятелни победи над други топ играчи като Лоренцо Мусети, Даниил Медведев, Александър Бублик, Хуберт Хуркач и Стефанос Циципас.

След края на срещата Григор се разплака, задето не можа да стигне до втора “Мастърс ” купа в кариерата си, като остава без извоюван шампионат от Финалите на АТР през 2017-а насам.



Той обаче може да се похвали с много солидни достижения и мощен свършек на сегашния сезон, като от идната седмица ще бъде 14-ти в света.

Общо за годината Гришо записа седем победи над съперници от топ 10 (две през тази седмица в Париж над Медведев и Циципас), като още веднъж единствено през 2017-а е натрупал осем, само че голямата част от тях във Финалите на АТР. През 2023-та той е в топ 5 по този индикатор, като единствено Джокович, Карлос Алкарас, Медведев и Яник Синер имат повече. В кариерата си пък той към този момент може да се похвали с 38 триумфа над съперници от подобен диаметър

С 41 насъбрани победи до момента през сезона Григор означи персонално достижение, тъй като за трети път в кариерата си мина границата от 40 - през 2014-та той имаше 50, а през 2017-а 49. Отделно в “Мастърс ” шампионатите той към този момент има 128 победи, което го изравнява с Фернандо Вердаско на седмо място по този индикатор измежду дейните тенисисти.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР