Единственият българин в най-елитната и голяма ММА организация в света

...
Единственият българин в най-елитната и голяма ММА организация в света
Коментари Харесай

Бразилски нокаутьор на пътя на Благой Иванов - Багата в UFC

Единственият българин в най-елитната и огромна ММА организация в света Благой Иванов ще се изправи против бразилския нокаутьор Аугусто Сакай в подглавната борба на първата галавечер в Лас Вегас след експлоадирането на пандемията COVID-19 - UFC Fight Night 176 (UFC on ESPN).

Двубоите от главната бойна карта стартират в 04:00 часа неделя сутринта българско време и ще бъдат излъчени онлайн по “MAX Sport 2”.

Augusto Sakai has a 79% finishing rate.

Only 22% predict he'll defeat Blagoy Ivanov.#UFCVegas pic.twitter.com/HNKN6tjj6C
— Verdict (@VerdictMMA) May 29, 2020 Това е пети дуел на Багата в UFC и той ще се надява да реализира третата си победа в организацията. Дебютът му бе на 14 юли 2018 година против някогашния първенец в тежка категория Жуниор дос Сантос. Въпреки че бе съществено контузен, той устоя всичките пет рунда против бразилския занаятчия и загуби със съдийско решение, само че заслужи уважението на Дейна Уайт.

Втората борба на Иванов бе против Бен Ротуел на 9 март 2019 година, като този път към този момент българинът реализира първата си победа в осмоъгълника на UFC. Последва триумф и против спрягания за изгряваща звезда Тай Туиваса, преди да пристигна противоречивото проваляне с разграничено съдийско решение от Дерик Люис.

Your heavyweight co-main!

Blagoy Ivanov vs Augusto Sakai pic.twitter.com/du8c14qeV4
— UFC Europe (@UFCEurope) May 22, 2020 Багата има още два дуела в сегашния си договор с UFC, като задачата е да завоюва против Сакай, с цел да се върне в топ 10 в ранглистата на кандидатите в тежка категория. Това ще му обезпечи още по-престижен конкурент за идващия конфликт (спекулира се с името на Алистър Овърийм) и ще го приближи до стремежи мач за шампионския пояс.

Благой Иванов се приготвяше на най-високо равнище даже в изискванията на обществена изолираност в Лас Вегас, като направи и няколко спаринга с най-свирепия войник от “кралската” дивизия - Франсис Нгану. За страдание, поради рестриктивните мерки в ситуацията на пандемия, той не можа да работи с треньора си Хавиер Мендес и много време е имал единствено един спаринг сътрудник. Самият български войник показа, че е бил по-концентриран в идната цел, тъй като се е виждал с по-малко хора.

Както и самият Багата изясни неотдавна, противникът му Сакай е характерен кикбоксьор и залага единствено на страйкинг, като е построил известност на нокаутьор. 29-годишният бразилец е с 14 победи, 11 от които с нокаут, и 1 проваляне, само че то е преди да подпише с Дейна Уайт.

Heavyweights!!

Blagoy Ivanov vs @AugustoSakai at #UFCVegas tomorrow! pic.twitter.com/eDfpeqT3UX
— UFC Europe (@UFCEurope) May 29, 2020 Благой Иванов има по-голям боеприпас от оръжия и повече варианти за гонене на успеха, само че Сакай е твърдо решен да стигне до върха в тежка категория и има упоритостта да се трансформира в следващата ММА легенда от Бразилия.

Нека подкрепим единствения българин в UFC в следващото му затруднение към върха в “кралската” дивизия на най-голямата организация за смесени бойни изкуства.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР