Единствени по рода си артикули на може би най-добрите играчи

...
Единствени по рода си артикули на може би най-добрите играчи
Коментари Харесай

Вещи на легенди на спорта ще бъдат продадени на търг

Единствени по рода си продукти на може би най-хубавите играчи в историята на футбола и хокея на лед ще бъдат изложени на търг от "Сотби'с " като част от честванията с името "100 години първенци ". Аукционът ще включва специфичен трофей, направен за бразилеца Пеле, както и фланелка от дебютния сезон на канадеца Уейн Грецки в НХЛ.

"Сотби'с " и "Голдън Оукшънс " ще предложат стотина продукта от спортни митове като Пеле, Грецки, Бейб Рут, Мохамед Али и доста други. Живите митове и към момента настоящи играчи по американски футбол, баскетбол и тенис - Том Брейди, Леброн Джеймс и Рафаел Надал също ще се включат с дарения на лични движимости в търга, плануван за дните сред 24 ноември и 4 декември.

Грецки, който игра професионално сред 1979 и 1980, подари подписана фланелка на Едмънтън Ойлърс от дебюта си в НХЛ, като тя е оценена на 450-600 хиляди $. Пеле пък ще способства с трофея "Жул Риме ", който получи за третата международна купа на Бразилия през 1970. Той е оценен на 800 хиляди $. Том Брейди, куотърбек на Тампа Бей Бъкъниърс, ще вземе присъединяване с колекционерска картичка от първия си сезон в НФЛ през 2020 година, когато бе драфтнат от Ню Ингланд Пейтриътс. Артикулът е оценен на към 250-300 хиляди $. Сравнително същата ще бъде цената и на колекционерска картичка на бейзболиста Мики Мантъл от 1952.

Други по-ценни продукти са трофеят "Хайсман " от 1956 година на някогашния състезател на Грийн Бей Пакърс - Пол Хорнънг, който умря предходната седмица, както и подписан от Мохамед Али олимпийски факел от Атланта 1996. До момента върха на търг за състезателен продукт държи "Олимпийският манифест " на Пиер дьо Кубертен. Той бе закупен през 2019 година от Алишер Усманов за 8.8 милиона щатски $ - осем пъти по-голяма сума от оценката.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР