Единствената известна чернова на първото издание от поредицата за Хари

...
Единствената известна чернова на първото издание от поредицата за Хари
Коментари Харесай

Пускат чернова на Хари Потър на благотворителен търг

Единствената известна чернова на първото издание от поредицата за Хари Потър и философският камък ще бъде пусната на търг тази седмица. Очаква се изданието с подписа на авторката Джоан К.Роулинг да бъде продадено за минимум 25 000 английски лири.

Комплектът е от характерни листове хартия от 109 страници и ще се продава от името на аукционна къща Chiswick Auctions. Към черновата вървят и писма от 1997 година, годината на издание на „ Хари Потър и философският камък “. В кореспонденцията сред Розамунд Уокър, тогавашен маркетинг управител в Bloomsbury Children's Books и рецензентката на детски книги Фиона Уотърс. В писмата двамата разискват сюжета на книгата и усещанията си, а Уотърс написа:
 27 апр 2022 | В " Булгаргаз " ЕАД нощес е получено съобщение, че доставките на природен газ от " Газпром Експорт " ще бъдат...
„ Просто ми хареса тази книга… Има нещо в Хари Потър, което ми припомня за Чарли Бакет в „ Чарли и шоколадовата фабрика “ за хубавия човек, който прави положително “.

Това е единственият прочут оживял набор от чернова и съпътстващата я преписка. Комплектът ще бъде част от наддаването на 28 април и е оценен на £20,000-£30,000.

Набор от първи издания на всичките 7 английски заглавия Хари Потър също ще бъдат продадени от аукционната къща, всички от които са подписани на заглавната страница от Джоан К. Роулинг и са в чудесно положение. Книгите са съпроводени от записка на хартия с глава на Роулинг, в която изяснява, че този подписан комплект е дарен от нея, с цел да бъде употребен за търг за набиране на средства в помощ на благотворителната организация BSF. Изданията са били дарени от разнообразни хора по разнообразни аргументи.

Романите за Хари Потър са феномен, който продължава да въодушевява деца и възрастни по доста способи и
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР