Единствената българка, участничка на Световното първенство по лека атлетика в

...
Единствената българка, участничка на Световното първенство по лека атлетика в
Коментари Харесай

Милица Мирчева зае 15-о място на маратона при жените от Световното по лека атлетика в САЩ

Единствената българка, участничка на Световното състезание по лека атлетика в Юджийн, Съединени американски щати, Милица Мирчева приключи на 15-о място в маратона при дамите.

28-годишната Мирчева финишира трасето с време от 2:30.20 часа, като остана покрай националния си връх от 2:29.23, подложен на маратона в Копенхаген през май, където остана на пето място.

Милица Мирчева взе участие и на Летните олимпийски игри в Рио през 2016 година, където тя остана на 108-а позиция в крайното нареждане.

С чудесното показване на атлетката ни в дългите дистанции бе комплициран и завършек на българското присъединяване в американския град.

Победителка в маратона при дамите от шампионата на планетата стана Готитом Гебресласе от Етиопия с рекордно време от 2:18.11 часа. Габресласе е победителка в миналогодишното издание на маратона в Берлин и бронзова медалистка от Игрите в Токио през 2021 година

Кенийката Джудит Джептум Корир сграбчи среброто с персонален резултат от 2:18.20 часа, а призовата тройка добави родената в Кения израелка Лонах Чемтай Салпетер с време от 2:20.18 часа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР