Единствен вносител на е заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС

...
Единствен вносител на е заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

ГЕРБ със следваща стъпка към неуспешен мандат - внесоха проект на...

Единствен вносител на е заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова - някогашният министър на енергетиката, който, след който бе издигнат " Турски поток ", посредством който Украйна бе заобиколена от Путин, а по-късно - нападната от него.

В плана на решение се показва: " Народното събрание на съображение член 86, алинея 1 и член 99, алинея 4 от Конституцията на Република България и като установи, че със заявление N2 49-403-01-3 от 25 март 2024 г. Мария Габриел - препоръчана да бъде определена за министър-председател на Република България с Указ N2 74 от 19 март 2024 година на президента на републиката, е отдръпнала декларираното от нея осъществяване на проучвателния мандат за образуване на държавно управление и че няма да взе участие в процедурата по избора и да предлага конструкция и състав на Министерския съвет, реши мандатът за формиране на държавно управление завършва несполучливо ". 

.

По-рано през днешния ден до Народното събрание, че няма да взе участие в парламентарна процедура по желание на министър председател и няма да предлага конструкция и състав на Министерския съвет.

 

Мария Габриел акцентира, че “координираният отвод от и отвращение за присъединяване в кабинета Габриел-Денков на 11 министри от кабинета “Денков-Габриел ”, посредством формулярни/бланкови заявки и неналичието на единодушие по време на последвалите договаряния, обезсмисля процедурата по избирането на министър-председател и състав на държавно управление.

 

Самият, препоръчани в кабинета, пристигна, откакто се разбра, че те в действителност не са давали единодушието си да бъдат включени в него., откакто Габриел върна досието с мандата на президента Румен Радев.

По всяка възможност отиваме към последващи предварителни избори, в случай че двете обединения не намерят метод да уточнят по какъв начин да се случи ротацията.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР