Единодушно, с 19 гласа за, Пленумът на Висшия съдебен съвет

...
Единодушно, с 19 гласа за, Пленумът на Висшия съдебен съвет
Коментари Харесай

Край! ВСС каза съдбата на Гешев

Единодушно, с 19 гласа " за ", Пленумът на Висшия правосъден съвет одобри за постоянно и възможно второто предложение от четирима членове на Прокурорската гилдия за предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев и откри процедурата по него.

То е поради възможни дейности, които накърняват престижа на правосъдната власт и, по съответно, изявление на Иван Гешев по време на конференция, в което той употребява израза " политически отпадък ".
-->
Служебният министър на правораздаването Крум Зарков разгласи, че идващото съвещание всъщност по отношение на откритата процедура би трябвало да се организира до 7 дни след приемането.

Преди да гласоподават за редовността на предлагането, членовете на Висш съдебен съвет отхвърлиха настояването на Иван Гешев за прекъсване на процедурата, като нито един член на съвета не гласоподава в поддръжка на настояването.

" Зад това произвеждане прозира ясно, съгласно мен, опит за политическа интервенция в правосъдната власт и нейното завладяване ", съобщи по-рано в ревюто си пред Висш съдебен съвет основният прокурор Иван Гешев.

" Най-вероятно, това, което се случи, е опит за завладяване на правосъдната власт и ще кажа той е тоталитарен прелом, сталинизъм. Това са хора, които безпринципно и чието пренебрежение към правото и Конституцията са фрапантни. Те споделят и най-вероятно се готвят за нещо, което наподобява на кървава чистка ", каза основният прокурор.

Предстои Висш съдебен съвет да реши дали да сплоти двете оферти в едно произвеждане.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР