Единна народна партия: Светкавичната операция на ГДБОП дава шанс за

...
Единна народна партия: Светкавичната операция на ГДБОП дава шанс за
Коментари Харесай

ЕНП очаква бърза реакция от правителството относно разбитата схема с лекарствата

Единна национална партия: Светкавичната интервенция на ГДБОП дава късмет за отпадане на мораториума върху новаторските медикаменти .


Във връзка със стремително извършената интервенция на ГДБОП и прокуратурата, разкрили незаконна скица за източване на медикаменти за онкоболни на стойност стотици милиони, съгласно обществено изказване на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, Единна национална партия предлага същото толкоз стремително отпадане на мораториума върху модерните медикаменти за онкоболни, които са на стойност единствено 25 млн. лв..

Според информацията медикаментите са популяризирани в Западна Европа по контрабандна скица. Надяваме се, че профилираните органи ще уведомят неотложно органите на страните-членки на Европейския съюз, с цел да бъдат продължени издирвателните мероприятия на територията на техните страни.

Отпадането на мораториума върху новаторските медикаменти за онкоболни ще защищити бюджета на Здравната каса за 2018 година от риск за налагане на несъгласие от президента на републиката и бъдеще дело в Конституционния съд. Според Мария Капон се отваря добра опция, с цел да може най-сетне в България да се открие лаборатория за молекулярни проучвания на рака.

Единна национална партия чака съответстваща и бърза реакция от държавното управление на Република България, след пожънатия триумф в битката с проведената престъпност, съобщи ръководителят на Единна национална партия Валентина Василева.
 Скъпоструващи медикаменти за милиони са продавани незаконно в Западна Европа Скъпоструващи медикаменти за милиони са продавани незаконно в Западна Европа
Злоупотреби с животоспасяващи медикаменти за онкоболни и деца разкриха от ГДБОП и прокуратурата. В схемата са забъркани аптеки, както и лекари. На този е...
 Спецпрокуратурата и ГДБОП проверяват корист с медикаменти Спецпрокуратурата и ГДБОП проверяват корист с медикаменти
Разкрита е проведена незаконна група, която прави стопански закононарушения, свързани с така наречен успореден експорт на медикаменти, стана известно на б...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР