Единият от входовете към Скопие и кръстовището на главния булевард

...
Единият от входовете към Скопие и кръстовището на главния булевард
Коментари Харесай

Пореден ден на стачката в публичния сектор в Северна Македония

Единият от входовете към Скопие и кръстовището на основния бул. в квартала Автокоманда бяха блокирани през днешния ден за няколко часа от Съюза на синдикатите в Македония (ССМ) в следващия ден от ефикасната стачка с искане за увеличение на работните заплати в обществения бранш.

Пропускани бяха единствено коли със специфичен режим на движение- коли за спешна помощ, полиция, войска и пожарна, което провокира спомагателни тапи по улиците на столицата на Република Северна Македония. „ Извиняваме се на жителите, само че това, което вършим през днешния ден, е в действителност належащо, тъй като са чака афишира нова цена на тока, а повишаването на цените на стоките е реалност ", сподели ръководителят на синдиката Дарко Димовски.

Днес председателството на ССМ ще реши какви ще бъдат идващите стъпки на митинга им, откакто през предходната седмица сложиха празни столове пред Народното събрание и постройката на държавното управление на Република Северна Македония.  Исканията им са нарастване на работните заплати с 2800 денара от 1 юли и нов групов трудов контракт. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР