Единият от тримата служители на руските специални служби, които британските

...
Единият от тримата служители на руските специални служби, които британските
Коментари Харесай

Цацаров: Заподозрян за помагач в случая "Скрипал" е влизал в България 3 пъти

Единият от тримата чиновници на съветските специфични служби, които английските управляващи смятат за забъркани в тази ситуация „ Скрипал”, е влизал в България 3 пъти. Това разгласи основният прокурор Сотир Цацаров след среща в Министерския съвет с премиера Бойко Борисов и английския дипломат Ема Хопкинс във връзка опита за отравяне на предприемача Емилиян Гебрев от 2015 година и информацията, че е обвързван със случая „ Скрипал” във Англия.

Сергей Федотов, който е обвинен като помощник на двамата причинители, е влезнал у нас със аероплан на 5 февруари, излизайки на 22 февруари. След това е влезнал още веднъж от летище Бургас на 24 април 2015 година, като е напуснал България на 28 април 2015 година в 20:21 ч. още веднъж със аероплан. Третото му влизане е на 23 май 2015 година през летище София. На 29 май 2015 година с различен съветски жител е напуснал страната с лек автомобил посока Сърбия, уточни Цацаров.

До момента прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и ДАНС работят по маршрута на съветския жител. Установяват се всички моменти от пребиваването му – пребиваване в хотели, прилагане на транспортни средства, контакти с български жители, уточни Цацаров.

На 11 октомври предходната година предприемачът Емилиян Гебрев е изискал в писмо до основния прокурор Сотир Цацаров да бъде обновено следствието на случая с неговото отравяне през 2015 година В писмото Гебрев отбелязва осъщественото през март 2018 година нападение против Сергей Скрипал и добавя, че има съображение да смятам, че отровата, употребена в неговия случай, която не е била изцяло разпозната, е от фамилията на „ Новичок”.

На 15 октомври следствието е обновено и е основан взаимен екип сред Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и ДАНС.

На 16 октомври Гербев за пръв път дава данни, че след случая посредством ВМА е било поръчано проучване във финландска лаборатория, заплатено от него.

Очаквайте детайлности!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР