Единият от тримата обвиняеми за жестокото убийство на 53-годишен бездомник

...
Единият от тримата обвиняеми за жестокото убийство на 53-годишен бездомник
Коментари Харесай

Настаняват в интернат момчето, убило бездомник във Варна

Единият от тримата обвинени за жестокото ликвидиране на 53-годишен скитник във Варна - 13-годишният Камен М. ще бъде настанен в пансион. Това реши при закрити порти като втора инстанция състав на Варненския областен съд.

Камен и 14-годишният му другар Денис бяха приети за отговорни за ликвидиране, осъществено по хулигански подбуди, с особена свирепост и по особево мъителен за жертвата метод. Според обвиняването арестуваното малолетно момче е съизвършител, само че поради възрастта си той не носи наказателна отговорност.

Убийството на несретника Красимир потресе цяла Варна. Бузжизненото му тяло бе открито покрай бл. 20 във варненския кв. " Владиславово " на 20-и януари тази година. Бездомникът живеел с едно кучи в порутена колиба зад пазарчето в квартала. Ромчетата се скарали с него на 16-и януари пред пункт за изкупуване на метал. Тъй като всички знаели къде спи несретникът, момчетата отишли на другия ден и го пребили грубо. Те решили обаче, че му е малко и на 20 януари се върнали още веднъж, като техен прочут даже снимал следващия побой. Според съдебно-медицинската експертиза гибелта на мъжа е настъпила вследствие тежка черепно-мозъчна контузия.

Във въззивната тъжба, прегледана от Окръжния съд се твърди, че наложената на Камен възпитателна мярка е несъразмерно тежка с оглед личността му. Защитата му изиска от съда на малолетния да бъде дадена още една опция и същия да не бъде изолиран от познатата му обществена среда и да бъде постановена по- лека възпитателна мярка. По време на съвещанието стана ясно, че 13-годишното момче от 2 години не посещава учебно заведение. Участващите във въззивното произвеждане представители на Дирекция „ Социално подкрепяне ”- Варна показаха, че при тях не е постъпвал сигнал, че малолетният е изнемощял от системата на образованието, заради което и те не са работили с него. Те изложиха мнение, че решението на районния съд е вярно и че следва да бъде доказано, поради осъщественото от малолетния. Пред съда Камен сподели, че желае да продължи образованието си и по-късно да работи.

Въззивната инстанция изцяло показа мнението на Районен съд - Варна, че с оглед осъщественото единствената съответна мярка, която следва да бъде наложена на малолетния е „ настаняване във ВУИ “, като фактически, това е най-тежката планувана в закона възпитателна мярка, само че както първостеренния съд, по този начин и второинстанционния намира, че единствено посредством нейното използване би могло да се реализира нужния образователен резултат във връзка с малолетния, който да поправя държанието си до степен, че да претърпи позитивна смяна и промяна и да бъде в сходство с общоприетите правила и правила на държание в обществото.

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР