Единият от куршумите, с които е улучен Алексей Петров, е

...
Единият от куршумите, с които е улучен Алексей Петров, е
Коментари Харесай

Първите думи на Мирослава, след като разстреляли Алексей Петров

Единият от патроните, с които е улучен Алексей Петров, е минал през тялото му и е ранил вървящата паралелно с него Мирослава Михайлова. С другия патрон Петров е уцелен в главата, в региона на окото. Състоянието на дамата към този момент е нормализирано, оповестиха от " Пирогов “, където бе настанена след стрелбата на Витоша в сряда.

Според първичните данни Петров и Михайлова са вървели сами по пътеката, а защитата на някогашния консултант в ДАНС е била на метри зад тях.

Дегизиран

Точно при изстрела обаче бодигардовете не са имали директна видимост, което в допълнение е улеснило наемникът. Той е бил с екипировка на байкър, с цел да не буди съмнение, защото този регион на Витоша е едно от известните места за планинско колоездене. Така стрелецът можел да прикрие лицето си, като се дегизира с очила вид маска, кепе и шапка или каска, каквито са присъщи за маунтин байк.

Знае се, че убиецът е съумял да се приближи задоволително близо и да стреля, а по-късно бързо се е изтеглил. Информацията, че е употребявал велосипед за бягството си, не бе публично доказана. Министерство на вътрешните работи към момента не дава никакви публични детайлности по знаковата екзекуция.

Описание

Макар и ранена, Мирослава Михайлова е събрала сили и е подала сигнал на 112 към 12,20 часа в сряда. Тя запазила схващане към половин час и е съумяла да даде тъкмо изложение на стрелеца. От прокуратурата потвърдиха за " Телеграф “, че като очевидци се разпитват мъж и жена украински жители. Те са били на разходка по това време също в региона на заслона " Бай Кръстьо “.

По неофициална информация чужденците са видели Михайлова да пълзи по пътеката към павирания път за хижа " Алеко “. Оказали са й помощ, дали са й телефон, с цел да позвъни на полицията. Думите й към оператора на 112 били: " Убиха Алексей Петров “, след което описала точното местоположение.

По случая показания са дали и телохранителите, които обяснили, че Петров предпочитал да се движат на разстояние, с цел да не слушат диалозите му с треньорката по тенис. Разследващите откриват и каква е била близостта сред нея и Петров при стрелбата, с цел да бъде дамата изумена от патрона, излизащ от тялото на някогашния командос.

Полицията ревизира и информация, че причинителят и неговият помощник са напуснали София в посока Монтана, като са минали през прохода Петрохан. Няма информация дали изпълнителите на мократа поръчка са чужденци, само че се счита, че още същия ден стрелецът е съумял да напусне рамките на страната.

" Не разясняваме спекулации, зад които прозира желанието на президента да няма постоянно държавно управление, с цел да се върнат " служебните " схеми, недосегаеми поради контрола върху службите за сигурност “, това обявиха в позиция във Facebook от " Продължаваме промяната " в коментар на изказванията за политически връзки на Алексей Петров с партията.

" Напомняме, че към момента основният секретар на Министерство на вътрешните работи и шефът на ДАНС са назначения на служебното държавно управление и с подписа на президента Радев.

От Политическа партия сме безапелационни, че смяна в службите е наложителна и ще работим, до момента в който не я реализираме ", пишат още от Политическа партия.

" Убийството на Алексей Петров не би трябвало да се смесва с приемането на България в Шенген, което има своя траектория и ясни правила ". Tака говорителката на ЕК Анита Хипер отговори на въпрос по какъв начин този случай ще повлияе върху присъединението на страната ни към пространството за свободно придвижване.

Засега вето постановат две страни членки - Нидерландия и Австрия. Нидерландия показва като претекст проведената престъпност и корупцията у нас. Хипер напомни, че позицията на комисията е отдавна и непроменена. " От 12 години твърдим, че България и Румъния са подготвени за Шенген ", акцентира тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР