Единият от кандидатите за гуверньор на Българската народна банка оттегля

...
Единият от кандидатите за гуверньор на Българската народна банка оттегля
Коментари Харесай

Гюров се отказа от надпреварата за шеф на БНБ


Единият от претендентите за гуверньор на Българската национална банка отдръпва кандидатурата си. Това е издигнатият от Политическа партия Андрей Гюров.

„ След фактическото разединение на ръководещата коалиция във връзка избирането на гуверньор на Българска народна банка стана ясно, че сега не съществува необятно парламентарно болшинство, което да поддържа този избор. Като ръководител на парламентарната група на „ Продължаваме промяната ”, аз постоянно съм поставял преди всичко публичния интерес, а той сега изисква отговорно и държавническо мислене и дейности. Затова в понеделник ще извърша нужните дейности за евакуиране на своята кандидатура за шеф на Българска народна банка “, изяснява той в пост в обществените мрежи.

„ При липса на съдружна поддръжка, дано моят конкурент самичък да реши дали желае да остави този толкоз значим и виновен избор в ръцете на опозицията. Това в последна сметка е етичен избор, част от условието към ръководителя на Българска народна банка за висок морал и положително име “, приключва Гюров.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР