Единадесет души загинаха след пожар във ваканционен център в източната

...
Единадесет души загинаха след пожар във ваканционен център в източната
Коментари Харесай

11 възрастни хора загинаха след пожар във Франция

Единадесет души починаха след пожар във ваканционен център в източната част на Франция. Жертвите са открити благодарение на кучета за търсене, само че към момента не са открити всички тела. В планинската хижа възрастните хора с умствени увреждания са били на отмора. Сигналът за огъня е подаден рано сутринта и на място са били изпратени близо 80 пожарникари и 4 пожарни коли. Мобилизирани са и 40 полицейски чиновници.
Единственото, което е останало, е приземният етаж, който явно е съдържал общите пространства, трапезарията, тъй че цялата жилищна част е изгоряла. Нищо не е останало.
Даниел Лерой, заместник-кмет на Винценхайм

Огънят бързо е овладян макар интензивността на пламъците, оповестиха управляващите. 17 души са евакуирани безвредно, като един човек е приет в болница, а различен е в потрес и се лекува.Групата е пристигнала на отмора от прилежащия град Нанси. Пожарникари през целия ден разчистваха останките от мястото на бедствието, от което се издига пушек.
Не знам доста за жертвите. Това, което мога да ви кажа, е, че ваканционният дом е бил нает за 16 души за асоциация на хора с увреждания, които са пристигнали от региона на Нанси.
Даниел Лерой, заместник-кмет на Винценхайм

Премиерът Елизабет Борн посети мястото след ужасната, по думите й покруса. Няма ясни данни за повода за пожара и районната прокуратура ще стартира следствие. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР