Един важен въпрос отдавна мъчи големите умове в човешката история:

...
Един важен въпрос отдавна мъчи големите умове в човешката история:
Коментари Харесай

9 правила за живот за всеки съгласно древен санскритски надпис

 санскритски-надпис

Един значим въпрос от дълго време мъчи огромните мозъци в човешката история: „ Какъв е смисълът на живота? “ Каква е нашата същинска цел, за какво сме тук?  Вероятно всеки ще ви отговори друго.

Някои считат, че парите могат да бъдат отговор, по тази причина прекарват живота си в търсенето им. Други допускат, че повода, заради която сме тук, е тази да оказваме помощ на другите, по тази причина посвещават живота си на тези, които не могат да оказват помощ на себе си. 

И въпреки всичко, какво значи да бъдеш човек? Според античен текст, написан на санскрит, съществуват 9 правила за това по какъв начин да бъдеш човек или, по-точно, благополучен човек. Коренът на тези правила е сходен на вярванията, които от епохи са поддържани от източните религии – даоизъм и будизъм.

Ето какво написа в този античен текст:

1. Получавате едно тяло

За положително или неприятно, само че ние получаваме единствено едно тяло. И даже да имаме проблеми със своето тяло, би трябвало да се одобряваме такива, каквито сме, тъй като сме надалеч повече от тялото, с което сме се родили.

2. Ще се учите

От минутата, в която сме се родили, попадаме в учебното заведение на живота, участваме в него досега на гибелта. Всеки ден получаваме нови уроци.

3. Няма неточности, единствено уроци

Израстването е развой на проби и неточности, опити. „ Неуспешните “ опити са същата част от процеса, както и опитът, който в последна сметка сработва.

4. Урокът се повтаря, до момента в който не бъде теоретичен

Често ще изпитваме еднакъв житейски урок още веднъж и още веднъж, до момента в който най-сетне не го научим. Само тогава можем да преминем към идващия урок.

5. Уроците не завършват

Няма завършек на уроците, които имаме в живота. Докато дишаме, животът ще ни учи.

6. „ Там “ не е по-добре, в сравнение с „ тук “

Трябва да бъдем удовлетворени от това, които сме, от това, което имаме „ тук “. „ Там “ може да наподобява по-добре, само че единствено вие променяте „ там “ на „ тук “, постоянно ще има друго „ там “, което наподобява по-добре.

7. Другите са просто огледало

Не можете да обичате или да ненавиждате нещо в другия човек, в случай че то не отразява това, което обичате или ненавиждате в себе си.

8. Това, което вършиме в живота си, е за себе си

Имате всички принадлежности и запаси, които са ви нужни. Какво вършиме с тях, зависи от вас. Изборът е ваш.

9. Отговорите са вътре във вас

Отговорите на житейските въпроси са вътре във вас. Всичко, което би трябвало да извършите, е да гледате, слушате и да се доверявате.

Както споменахме, тези „ правила “, наподобява, са учредени на убеждения, които са съществували в продължение на епохи. Много антични свещени индуистки текстове са били написани на санскрит.

Макар да ги назоваваме правила, те по-скоро са набор от управителни правила.

Животът ни е отражение на нас самите и по тази причина би трябвало да го живеем добре.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР