Един провокативен, брутално съвременен, лишен от грим и сфумато нов

...
Един провокативен, брутално съвременен, лишен от грим и сфумато нов
Коментари Харесай

Новият български филм „Вездесъщият” - как невинно хоби се превръща в демонична заплаха


Един провокативен, брутално актуален, лишен от грим и сфумато нов български филм излиза до дни на огромен екран - „ Вездесъщият ”. Така приказват за него тези, които са съумели да го гледат преди формалната му премиера на 10-ти октомври т.г. в зала 1 на НДК. До през днешния ден са продадени 1400 билета и лентата дава обещание да раздруса с въпросите, които се слагат без натрапчивост, само че и без подготвени отговори.

Историята стартира по този начин: писателят Емил Борилов снима живота към себе си в търсене на автентичен сюжет и… в един миг се трансформира във всемогъщ регулатор на непознати животи. И се завърта един калейдоскоп от трагични ориси, интриги, издевателства, изневери, даже гибел, с цел да се окаже, че нещата не са такива, каквито наподобяват.

Режисьор е познатият на мнозина Илиян Джевелеков, той е и съсценарист дружно с Матей Константинов, оператор е известният Емил Христов, композитор – Петко Манчев, а в основните функции - актьорите Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Велислав Павлов, Анастасия Лютова, Михаил Мутафов, Борис Луканов и други

„ Вездесъщият ” е нашият основен воин във кино лентата, който се извършва от артиста Велислав Павлов, разяснява пред БГНЕС режисьорът Илиян Джевелеков. Мисля, че сме разказали добре историята, която е модерна, настояща и провокативна, споделя той. На първата прожекция на кино лентата на фестивала „ Златна роза ” във Варна ми хареса най-много реакцията на публиката в препълнената зала. Коментарите също бяха доста обнадеждаващи. Оптимист съм и се надявам, че на 10-ти октомври, когато е премиерата на кино лентата „ Вездесъщият ” в зала 1 на НДК, ползата към него ще бъде също огромен, счита Джевелеков. И прибавя: беше комплициран план, снимали сме с кинокамера, само че също и с същински скрити камери, даже част от цели подиуми са снимани с очила, които имат съответната техника.
 На фотографията: Петко Манчев, Ирмена Чичикова, Весела Бабинова, Велислав Павлов, Илиян Джевелеков, Теодора Духовникова, Матей Константинов, Еми На фотографията: Петко Манчев, Ирмена Чичикова, Весела Бабинова, Велислав Павлов, Илиян Джевелеков, Теодора Духовникова, Матей Константинов, Еми / БГНЕС
Удовлетворен съм от резултата - като формат, като лъчение, като сила, филмът ми харесва, което ми се случва доста рядко, е мнението на сценариста Матей Константинов. С риск да прозвуча като фолк певица мога да кажа, че това е произведение на изкуството, уточни той. Но към момента не съм задоволително дистанциран от кино лентата, с цел да го оценя - в случай че въобще в миналото бъда.

Като добър симптом Матей Константинов посочи, че екипът на продуцентската компания Мирамар съумява да се оправя в по-тесни рамки от нужното, т.е., в случай че един материал е допустимо да се снима за 8 седмици, те го вършат за 6. Не желая да артикулирам точното обръщение на „ Вездесъщият ”, тъй като след първата прожекция на кино лентата във Варна, си дадох сметка, че това е единственият филм, който сме правили, за който върви полемика, а не елементарната замяна на реплики на въпроси и отговори, призна още Матей Константинов.

„ Това е първата ми роля в пълнометражен филм, която ми донесе ново предизвикателство. За доста неща не бях готова, само че считам, че филмът се получи и се надявам да се хареса ”, показа и актрисата Весела Бабинова. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР