Един от ужасите на съвременната жена в грижата за красотата,

...
Един от ужасите на съвременната жена в грижата за красотата,
Коментари Харесай

Стрии? Какво трябва да знаете, за да се справите с тях

Един от ужасите на актуалната жена в грижата за хубостта, наред с целулита, са стриите.

За да се справите оптимално добре с този противен изящен проблем, добре е да знаете някои неща за нацепванията по кожата.

Стриите се появяват, когато дермисът, междинният пласт на кожата, се разтегне до точка, в която еластичността му се нарушава. Това предизвиква микроскопично кървене, както и инфектиране на тъканта, което придава лилавия нюанс на новите стрии.

Някои дами са по-податливи

Въпреки че стриите се дефинират като проблем за бременните дами, за тези, чието тегло варира фрапантно и тийнейджърките – стриите се появяват поради сериозните промени в тежестта, манията на множеството дами да наподобяват като модели, е трансформирала стриите в камшик за по-голямата част от женската половина на човечеството.

Генетиката има значение

Една от аргументите за поява на стрии е генетично влечение. Някои дами може да се окажат податливи поради генетиката си. Няма по какъв начин да спрете появяването им, само че може да ги третирате, с цел да са по-незабележими.

Определят се в две категории

Лекарите дефинират тези белези по кожата в две категории – рубра и алба. Първоначалното те се появяват като рубра и са розови, червени или лилави. С времето обаче стават сребристо бели и попадат в категорията алба.

Третирайте ги от рано

Повечето от дамите, които са се сблъскали с този проблем, знаят, че е добре да стартират терапия още до момента в който стриите са млади. Когато стриите доближат до стадия алба, няма доста какво да извършите. За да намалите видимостта им и появяването на последващи, кожата би трябвало да е добре хидратирана. Използвайте локално витамин А или крем с ретинол най-малко един път на ден.

Опитайте с крем за лице

Вероятно ще ви е мъчно да откриете лосион за тяло с ретинол, по тази причина не се колебайте да употребявате крем за лице на засегнатите зони.

Потърсете други основни съставки

Витамин С и пептиди подтикват производството на колаген – продуктите, които ги съдържат ще оказват помощ за съкращаване на стриите.

Автобронзантите оказват помощ за прикриване

Лазерното лекуване е единственото, което ще заличи стриите. Но в случай че няма по какъв начин да се подложите на такова, а ви се желае да имате опция, то обърнете внимание на автобронзантите, които вършат чудеса в прикриването на стриите.

Ексфолиране

Ексфолирането оказва помощ да се отстранен старите кожни кафези и да се заменят със свежа тъкан. За да се погрижите за кожата, ексфолирайте я постоянно, като включите и масло от чаено дърво.

Масажи

Не пропускайте да нанасяте крема на засегнатите зони с масажни придвижвания. Масажът подтиква кръвообращението, а това оказва помощ стриите да станат по-незабележими.

Бронзатор през есента? Ето по какъв начин
DIY: кожата е по-сияйна от всеки път
Бързи трикове за съвършен тип след подготовка

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР