Един от учените, създали нервно-паралитичното вещество Новичок - Леонид Ринк,

...
Един от учените, създали нервно-паралитичното вещество Новичок - Леонид Ринк,
Коментари Харесай

Един от създателите на Новичок направи лекарство срещу Covid-19

Един от учените, основали нервно-паралитичното вещество " Новичок " - Леонид Ринк, заяви, че в най-скоро време ще пусне на пазара противовирусен и имуномодулиращ медикамент, който да бъде употребен при лекуването на Covid-19, съобщи РИА Новости.

Ринк, който е лекар на химическите науки, разгласи името на препарата - " Имофон ".

" Лекарството работи против вирусни болести, само че и по превъзходен метод възвръща клетките след тяхната работа за имунната система. То ликвидира цитокиновата стихия, която по мнението на доста експерти, се явява като една от аргументите за високата смъртност от ковид ", съобщи Леонид Ринк.

Експертът изясни, че новото лекарство е направено въз основата на създадения през 1976 година в някогашния Съюз на съветските социалистически републики препарат за лекуване на проказа " Диуцифон ". В " Имофон " обаче е отхвърлен главният минус на руската разработка - незадоволителната разтворимост във вода и в кръвна плазма. В препарата са съчетани противовирусното средство " Дапсон " и две молекули метилурацил.

" Имофон " към този момент е пробван върху 700 доброволци, като не са открити усложнено протичане на Covid-19 или смъртни случаи.

В допълнение лекарството ще може да се употребява и при пациенти със склеродермия, ревматоиден артрит, псориазис, алергии, левкемия и белодробни болести.

В момента се създават пробни партиди, с цел да се откри действието му при разнообразни патологии.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР