Един от топ претендентите в лека категория Дъстин Порие, който

...
Един от топ претендентите в лека категория Дъстин Порие, който
Коментари Харесай

UFC Норфолк: Дъстин Поирие отказа Антъни Петис в кървава баня

Един от топ кандидатите в лека категория Дъстин Порие, който е в огромната игра, откогато се причисли към World Extreme Cagefighting (WEC) през 2010-та година, означи най-голямата победа в своята кариера в събота вечер. Тох отхвърли някогашния първенец на Ultimate Fighting Championship (UFC) в лека категория Антъни Петис в основното събитие на UFC Норфолк.

Фантастичната борба, която двамата спортисти спретнаха, завърши в средата на третия рунд, откакто Петис потупа с ръка съперника си в символ, че желае да се откаже, откакто почувства остра болежка в ребрата. Малко по-късно се оказа, че Петис е със счупено ребро, само че не стана ясно в кой миг от борбата се е случило това.

Първият рунд беше много забавен, като и двамата бойци имаха своите моменти. Петис показваше бързината и ловкостта си от своите най-хубави години, до момента в който Поирие показва голяма мощ, която се трансформира в неговата отличителна линия.

Вторият рунд се трансформира в страхотна битка на земята, като ту единият играч бе в доминантна позиция, ту другият. В последна сметка победител в рунда се оказа Поирие, които съумя да нанесе непоправими вреди по лицето на Петис.

Вторият рунд даже бе спрян по едно време, с цел да влезе лекар и да ревизира раните на Петис, които кървяха много мощно. Той въпреки всичко продължи и съумя да приключи рунда. Но при започване на третия рунд Поирие продължи да излива гневът си и изглеждаше, че ще приключи съперника си, само че Петис внезапно потупа с ръка в символ на своето отричане, показвайки проблем в региона на ребрата.

"Всеки ме сочи с пръст и споделя, че се продънвам в огромните борби, само че в последните си две срещи победих двама някогашни първенци, тъй че какво ще кажете в този момент? ", сподели прочувственият Поирие след края на борбата.

"Беше малко чудноват край, мислех си, че мога да му направя захват за отричане и да го задуша, само че той се отхвърли. Знаех, че беше много засегнат и доста кървеше, само че сега не знам тъкмо за какво борбата завърши ", добави той.

В последните си седем срещи Поирие към този момент има шест победи. Той съобщи, че в идната си борба желае да се изправи против спечелилия от срещата сред Еди Алварес и Джъстин Гайджи.

"Ще ви кажа против кого ще се удрям в идната си борба. Ще се удрям с спечелилия от срещата сред Еди Алварес и Джъстин Гайджи, а по-късно ще се удрям и за купата ", приключи Поирие

After an insane fight, Anthony Pettis taps out and Dustin Poirier earns the biggest win of his career! #UFCNorfolk https://t.co/ITDZtPavf2
— FOX Sports: UFC (@UFCONFOX) November 12, 2017
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР