Един от сюжетите на последното предаване на Тъкър Карлсън, уволнен

...
Един от сюжетите на последното предаване на Тъкър Карлсън, уволнен
Коментари Харесай

Разкрита е грозната тайна на олигарсите

Един от сюжетите на последното предаване на Тъкър Карлсън, уволнен оня ден от „ Фокс Нюз “, беше обстановката на пазара на недвижими парцели в Съединени американски щати. Оказа се, че ситуацията там е отчайващо, само че никой не приказва за това на глас. Карлсън също, както виждаме, не е съумял да развие тематиката.

Какво беше толкоз скрито за ефира? Само публична статистика продажбите на жилища в Съединени американски щати не порастват към този момент 12 месеца поред. А лихвите по ипотечните заеми, в противен случай, единствено се усилват - след тази на Федералния запас.

Миналата година междинната цена на парцел за първи път в историята на Съединени американски щати беше невероятните 450 000 $. Адски доста. В същото време това също отразява действителна, а не измислена доларова инфлация: множеството от жилищата и къщите на пазара са закупени от притежатели за сума, която е няколко пъти или даже порядък по-малка от това, което те пробват да получите през днешния ден.

Последният път, когато подобен балон на цените на недвижимите парцели в Америка, беше надут през 2007 година След това избухна толкоз оглушително, че стартира по този начин наречената огромна криза, по време на която милиони американци изгубиха работата си, домовете и пенсионните си спестявания.

Болката от претърпяното не беше безрезултатна. Днес американците виждат сходни трендове, чуват паники и се опасяват да купуват недвижими парцели. В резултат на това един от главните мотори на стопанската система на Съединени американски щати се забавя. От предишния юни междинната цена на парцел е паднала от 450 000 на 400 000 $. Всички - от елементарните ипотечни кредитори до професионалните спекуланти - чакат срутва на пазара и срутва на цените на жилищата.

Междувременно управлението на страната се държи парадоксално. Вместо да затегне условията към ипотечните кредитори, ги отслабва. Не единствено това, администрацията на Байдън подтиква предписание, изискващо ипотечните кредитори с добър заем да заплащат повече ипотечни лихви от кредитополучателите с невисок кредитен рейтинг. Това се прави сякаш да се поддържа бедното и задлъжняло чернокожо население, само че, несъмнено, наподобява извънредно грозно във връзка с спазващите закона жители.

Така администрацията повтаря маневрите си, довели до краха от 2007-2008 година Тогава безсистемно се издадоха ипотеки на най-бедните хора, те наеха не един, а два или три плана и по-късно естествено се изправиха пред обстоятелството, че не могат да обслужват задълженията си. По същия метод, както през днешния ден, Федералният запас увеличи лихвата, ипотечните лихви се покачиха по същия метод. Резултатът беше предвидим.

Междувременно американските медии вършат всичко допустимо жителите да не видят пропастта, на ръба на която се намират. Просто е прочувствено по какъв начин се пробват: " Корекцията на пазара ще бъде скромна ", „ Отслабването на търсенето по време на криза ще докара до намаляване на цените на жилищата “. Само и единствено да не кажат в прав текст, че се готви следващата национална машинация.

Само в ефира на Тъкър Карлсън специалист по недвижими парцели изрази версия, съгласно която американската олигархия съзнателно постанова ипотеки на жителите, с цел да отнеме собствеността им при положение на срив на пазара. А, Белият дом чинно танцува под свирката на свръхбогатите.

Разкриването на тази мръсна загадка на " дълбоката страна " - доста по-мръсна от всички други случки на Хънтър Байдън - и докара апропо до оставката на известния ефирен водещ с рекордни рейтинги. В последна сметка Карлсън посегна на святото – на бизнес ползите на личното си управление.

В последна сметка притежателят на „ Фокс Нюз “ Рупърт Мърдок не просто наподобява като влечуго. Този 92-годишен жител с разнообразни паспорти и многомилиардни офшорни активи има, наред с други неща, организацията „ Дау Джоунс “ и интензивно взе участие в разнообразни схеми на интернационалната олигархия.

На пръв взор наподобява, че Мърдок е последовател на десния, закостенял дневен ред. Въпреки това той енергично поддържаше левия радикал Обама, а в този момент, както виждаме, той изцяло изтласква от осведомителното поле всички тръмписти, чийто рупор беше Карлсън.

Защото „ дълбоката страна “ постоянно залага и за двете страни, прокарвайки своите поддръжници във властта, без значение от политическата им ориентировка. Днес, да вземем за пример, популяризира Рон ДеСантис отдясно като послушна и управляема опция на Тръмп.

Междувременно, до момента в който обществото спори за политика, локалната олигархия стриже овцете си - елементарни американски жители. Предстоящата жилищна рецесия, умножена по криза, ще бъде следващ грабеж.

За нас казусът тук е следният: всяка икономическа рецесия в Америка завършваше с това жертва на дивия капитализъм да стане целият свят. Жертваха го за $ - беше прекомерно комфортен за интернационалните разплащания. Жертваха, с цел да обезпечат прословутото стабилно развиване.

Но всичко това имаше смисъл, до момента в който американската стопанска система в действителност беше нещо единствено по себе си. Днес това надалеч не е по този начин. Вече не може да трансферират проблемите си върху другите. Следователно новата Голяма меланхолия дава обещание на Съединени американски щати вещае невиждан безпорядък в страната.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР