Един от служителите на реда, убити при безредиците в град

...
Един от служителите на реда, убити при безредиците в град
Коментари Харесай

Убитите в Казахстан са десетки, съобщават за отрязана глава ...

Един от чиновниците на реда, убити при безредиците в град Алмати (Казахстан), е открит с отрязана глава. Това оповестява РИА Новости, като се базира на локалния канал " Хабар 24 ". Службите в страната считат, че сходен акт свидетелства за терористичния темперамент на бандитските формирования, нападнали града.

По-рано през днешния ден стана известно, че по време на конфликтите в Алмати са убити 12 чиновници на реда, други 353 са ранени, оповестява Sputnik. Съобщава се също, че протестиращи с оръжие в Алмати са завладяли две лечебни заведения и са употребявали цивилни като жив щит.

В същото време Русия стартира през днешния ден прехвърлянето на своята част от мироопазващия контингент в Казахстан. Отбелязва се, че съветската страна изпраща въздушно-десантни войски в страната.

Министерството на вътрешните работи на Казахстан заяви през вчерашния ден, че при конфликти в редица райони на страната са убити осем служители на реда и военни от Националната армия, а други 317 души са ранени. Така броят на починалите по време на безредиците на чиновниците по сигурността се усилва.

В същото време се разбра, че президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев е разпоредил следствие на аргументите за безредиците. Следствената група ще включва представители на на основната прокуратура, министерството на вътрешните работи, Комитетът за национална сигурност и други способени структури.

Протестите в Казахстан започнаха на 2 януари в градовете Жанаозен и Актау в Мангистауска област, където локални поданици показаха неодобрение против високите цени на втечнения газ. След два дни избухнаха безредици в най-многолюдния казахстански град Алмати и други обитаеми места, при които починаха хора, добавя Българска телеграфна агенция.

Президентът Касъм-Жомарт Токаев разгласи изключително състояние в цялата страна за интервал от две седмици, а държавното управление подаде оставка.

На съвещание на националния Съвет за сигурност Токаев назова участниците в погромите " терористи " и съобщи, че се е обърнал за помощ към сътрудниците от Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКС). Тя от своя страна удостовери, че ще изпрати в Казахстан миротворчески сили за стабилизиране на ситуацията.

Цените на бензина за коли в Казахстан скочиха от 60 на 120 тенге (от 10 на 20 рубли) за литър.
Свързани вести Ситуацията в Казахстан е сериозна! Русия праща сили за запазване на мира Извънредно състояние в Казахстан: Превзеха летище и възпламениха кметство. Ранени са стотици СНИМКИ/ВИДЕО Казахстан гори, президентът Токаев изиска помощ от чужбина СНИМКИ/ВИДЕО Кървави протести в Казахстан - газта за коли скочила на 46 ст. ВИДЕО
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР