Един от повтарящите се сънища е този за дом, който

...
Един от повтарящите се сънища е този за дом, който
Коментари Харесай

Защо сънуваме стария си дом?

Един от повтарящите се сънища е този за дом, който сме обитавали преди. Може да е сън за къщата от детството ни или пък квартира, която сме напуснали преди години.

Какво връща мозъка ни към това място още веднъж и още веднъж? Дали в действителност се вълнуваме от самия парцел, или пък има доста повече от това? Според психотерапевтите сънят за остарелия ни дом ни води към съответен епизод от нашия живот. Това е част от историята ни, която се оказва доста значима за нас и ни липсва.

Не бива да забравяме, че има скрита символика във всеки детайл, който виждаме насън. Нещата не са тъкмо такива, каквито ги виждаме на пръв взор. Ето за какво сънят за вашия остарял дом в действителност е нещо, от което вие се нуждаете тъкмо в този момент. Това, което се разиграва в съзнанието ви и даже пространствата, са знаците, на които би трябвало да обърнете внимание, с цел да разрешите загадката.

Обърнете внимание на чувствата, които изпитвате по време на съня си и хората, които участват в него. Виждате ли своите близки във вашата остаряла къща? Ако е по този начин, сънят ви евентуално значи, че фамилията ви липсва или се чувствате откъснати от фамилната среда. Усещате се изолирани, имате потребност от уют и поддръжка.

Или може би виждате приятелите си от детството? Твърде евентуално е да се чувствате самотни сега и да ви липсва същинската дружба, на която сте се радвали като дете.

Къде се развива основното деяние в съня ви? Както знаете, всяка стая има своята функционалност. Ако постоянно се виждате в тоалетната да вземем за пример, то подсъзнателно имате потребност да се облекчите и разтоварите от някакво задължение в живота си. Ако сънувате, че сте в банята на остарелия си дом, очевидно имате потребност да се пречистите. Усещате някакво токсично влияние и желаете да се освободите от него.

Или пък се намирате в кухнята? Това демонстрира, че жадувате за избрани страсти и чувствате прочувствена пустош (глад).

 сънища за остарелия дом

Ако пък се намирате в спалнята на остарелия си дом, то евентуално имате потребност от отмора, тъй като се претоварвате и изпитвате огромен стрес.

Сънувате ли мазе или склад, то евентуално трупате доста отрицателни страсти и би трябвало да се освободите от тях. Такъв сън демонстрира, че не умеете да изразявате възприятията си и те се " складират " във вас.

Ако постоянно сънувате остарелия си дом, помислете с какво се е характеризирал интервалът, в който сте живели там. Може жилището да е било доста по-скромно от настоящия ви апартамент да вземем за пример, само че пък тогава да сте били по-щастливи.

Опитайте се да се сетите за нещата, които са ви носили наслаждение тогава, тъй като те ви липсват и подсъзнанието ви го подсказва.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР