Един от по-безсмислените спорове появил се напоследък в публичното пространство

...
Един от по-безсмислените спорове появил се напоследък в публичното пространство
Коментари Харесай

Шеф в Ubisoft е убеден, че геймърите трябва да забравят вече физическите копия на игрите

Един от по-безсмислените разногласия появил се в последно време в общественото пространство е за притежаването физически на една игра против това да нямаш благосъстоятелност над играта, да вземем за пример посредством някоя от абонаментните услуги. Изглежда тематиката се дискутира живо тъй като неотдавна от GamesIndustry.biz за мнение по въпроса са запитали Филип Тремблей, който дава отговор за абонаментите в Ubisoft. Говорейки за Ubisoft+ – абонаментната услуга на френската компанията, Тремблей споделя, че притежаването на физическо копие на видеоигра би трябвало да си остане табиет от предишното. С опцията за опазване на напредъка, по този начин или другояче събирането на дискове било безсмислено обобщава той.

„ Едно от нещата, които отчитаме е, че геймърите са привикнали, сходно на това с DVD-тата, да имат и си имат игрите си. Това е потребителския табиет, който би трябвало да се промени “, дава отговор Тремблей. Той продължава с това, че същото по този начин или другояче се е случило към този момент с сбирката им от CD-та и DVD-та. И смяната в това отношение се случва доста постепенно. Голямото преимущество, счита той е, че не губиш напредъка си – сейв файла си е там, където би трябвало да е и не е заличен. „ Не губиш това, което си основал в играта или равнището ви на ангажираност. Така че става дума за това, че би трябвало да започнете да се чувствате удобно с това, че не притежавате вашата игра “. Разбира се, че работата му на Тремблей е да убеди хората да се абонират за услугата на Ubisoft, с цел да играят дадена игра, вместо да си я купят. Друго преимущество тук, смята Тремблей е, че плащаш, когато ти се доиграе, и когато към този момент не ти се играе – спираш да плащаш.

Но в цялата обстановка има и негативи, които не могат да се подценен. Една част от тях да вземем за пример произтичат от това игрите да са в облака само. Какво става следователно по въпроса с презервацията на гейм историята. Подобно и на услугите за ефирен и кинострийминг дали обещано заглавие ще продължи да се предлага или не зависи от разнообразни бизнес маркери, като степен на ангажираност, брой гледане/употреба в течение на времето и други условия, които нямат нищо общо с неща като художествена стойност на дадения артикул да вземем за пример. Подобни стрийминг платформи постоянно отстраняват заглавия от каталозите си заради разнообразни аргументи, гейм сървъри биват изключвани. През предходната година да вземем за пример Disney+ и Hulu оповестиха, че отстраняват голям брой заглавия от стрийминг платформите си поради икономии, които трябвало да създадат. Между тези заглавия е и сериал по „ Уилоу “, а премахването му идва едвам половин година след края на излъчването на последния му епизод.

Глория Ливайн от 80.lv пък привежда случай от предходната година, който породи доста полемики в Интернет, когато консуматор на Ubisoft+ получава писмо, че регистрацията му в услугата ще бъде закрита заради неактивност на акаунта.

„ По-късно от компанията обясниха, че сметки с игри заобикалят закриването заради неактивност, само че концепцията към този момент се зароди у мнозина: дадена компания може да те раздели с това, за което си платил “, написа Ливайн.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР