Един от пътниците на чилийска авиокомпания е в тежко състояние

...
Един от пътниците на чилийска авиокомпания е в тежко състояние
Коментари Харесай

Самолет, пътуващ за Окланд, попадна в силна турбуленция. 50 пострадали, 13 са в болница

Един от пасажерите на чилийска самолетна компания е в тежко положение
50 пасажери пострадаха при мощна турбуленция на борда на интернационален полет до новозеландския град Окланд, заяви " New Zealand Herald ". Няколко от потърпевшите пасажери бяха откарани в болница.

Повече от 10 коли за спешна помощ на локалното лечебно завeдение " Сейнт Джон " бяха изпратени на летището след сигнала за случая на борда на чилийската самолетна компания LATAM.

Медицинските екипи са се погрижили за към 50 пациенти, като един от тях е в тежко положение. До този миг 13 пациенти са превозени с кола за спешна помощ до болница.

" След като претърпя механически проблем поради мощната турбуленция, полет LA800 на Latam Airlines кацна на летището в Окланд по разписание. В резултат на случая са потърпевши пасажери и кабинен екипаж. Те получиха незабавна помощ от медицински личен състав на летището, а медиците решиха кои да бъдат откарани в болница ", сподели представител на самолетната компания пред Herald.

" Latam съжалява за неудобството и пострадванията, които тази обстановка може да е предизвикала на неговите пасажери, и още веднъж удостоверява уговорката си към сигурността като приоритет в границите на своите оперативни стандарти. ", прибавиха оттова.

" Аз съм стюардеса и това е първият път, когато... целият аероплан просто замръзна ", сподели потърпевша.

Тя показа, че е видяла " минимум " петима души да бъдат отведени от чакащи парамедици след кацането и е удовлетворена, че е стигнала безвредно до Нова Зеландия. 

Говорител на летището в Окланд сподели, че тамошният екип за незабавна помощ оказва помощ на сътрудниците си от " Сейнт Джон ", а коли за спешна помощ още хвърчат от и до летището. 



Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР