Един от първите обединени клонове е този на бул. Мария

...
Един от първите обединени клонове е този на бул. Мария
Коментари Харесай

В клоновете на ОББ вече се предлагат и продуктите на ДЗИ

Един от първите обединени клонове е този на бул. Мария Луиза, който е и с новото лого на банката

[Сибанк] Още по тематиката
ОББ и Сибанк започнаха обединяването на клоновете

Първите три общи местоположения са в София, Банско и Севлиево
22 авг 2017
National Bank of Greece продава множеството си поделения на Балканите

Гръцката финансова институция ще се концентрира върху активността си в страната
4 юли 2017
Standart&Poor’s и Fitch покачиха кредитния рейтинг на ОББ

Увеличението на оценките е доста и идва след придобиването на банката от белгийската KBC Group
22 юни 2017
ОББ е името на новата обединена банка след сливането със Сибанк

Белгийската KBC влезе в ръководството на закупената институция. Петър Андронов ще ръководи групата
14 юни 2017
Белгийската KBC заплати 610 млн. евро за ОББ

Новият притежател ще избере свои мениджъри за купената банка в сряда
13 юни 2017
Белгийският живот на ОББ стартира

До средата на юни КВС ще е е платила цената от 610 млн. евро и ще е получила акциите от гръцкия притежател
2 юни 2017

В клоновете на ОББ към този момент се оферират и продуктите на ДЗИ, оповестиха от банката. Това е следващата стъпка от обединяването на Сибанк и ОББ, откакто през август двете банки започнаха сливането на клоновете си. Собственикът на Сибанк и ДЗИ, белгийската банково-застрахователна група KBC, купи ОББ, като договорката беше финализирана на 13 юни с заплащането на 610 млн. евро цена за ОББ и няколко небанкови сдружения – лизинг, факторинг, ръководство на активи, и прехвърлянето на акциите на новия притежател.

След обединяването на първите клонове при започване на септември беше оповестено и че двете банки уеднаквяват таксите за изтегляне на пари и регулиране на баланс по сметка от банкоматите им за картодържателите и на двете банки.

Сега предлагането на продуктите на ДЗИ в клоновете и офисите на ОББ е следващата стъпка от сливането им. След придобиването на ОББ двете банки не престават да съществуват и работят като две обособени институции до юридическото им обединение при започване на 2018 година Тогава към този момент ще се оферират идентични услуги и артикули на клиентите и банката ще бъде една. Името й ще е ОББ, както беше обявено след привършване на договорката.

Застрахователните артикули, които се оферират в ОББ, са от портфолиото на " ДЗИ Общо обезпечаване ". Клиентите на банката могат да употребяват застраховките на ДЗИ по ипотечни заеми, дебитни и кредитни карти, ОК карти, застраховки " Имущество ", " Каско ", " Гражданска отговорност ", медицински застраховки при пътешестване в чужбина. При имуществената застраховка по ипотечен заем наградата ще може да се заплаща на равни месечни вноски без оскъпяване дружно с погасителната вноска по заема.

Застраховките по дебитни и общоприети кредитни карти, издадени от ОББ, както и по карти към ОК заем от ОББ, са с уголемен обсег от ДЗИ. Към възобновяване на разноски за преиздаване на персонални документи, в случай че са изгубени или откраднати дружно с картата, се прибавят и покрития за разноски за изгубени или откраднати при същото събитие ключове, както и разноските за подмяна на външни брави. При подписване на " Гражданска отговорност " или " Каско " от ДЗИ в ОББ, в случай че заплащането е на ПОС терминал с кредитна карта на банката, наградите могат да се заплащат разсрочено на 6 или 12 месечни вноски без оскъпяване.

С покупката на ОББ KBC закупи и 60% от животозастрахователното сдружение " ОББ Метлайф " от предходния притежател на банката, гръцката NBG. Към момента на привършване на договорката за ОББ през юни предстоеше да се реши бъдещето на " ОББ Метлайф ", като двата притежателя обмисляха въпроса. Към момента то е асоциирано сдружение.

Общата инвестиция на KBC в България възлиза на към 1.3 милиарда евро, като включва покупката на Сибанк през 2007 година, на ДЗИ през 2008 година и в този момент на ОББ и другите няколко компании.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР