Един от основните приоритети в работата на полицейските служители от

...
Един от основните приоритети в работата на полицейските служители от
Коментари Харесай

Полицията в Перник с мерки срещу битовата престъпност в малките населени места

Един от главните цели в работата на полицейските чиновници от района е предварителна защита на битовата престъпност като цяло и в частност в дребните обитаеми места, оповестиха от полицията.
 ОД на МВР-Перник
Мярката е и в осъществяване на разпреденото от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев за противопоставяне на този тип престъпления.

Ежемесечно се изготвят графици и се образуват мобилни екипи за срещи с жителите на дребните обитаеми места. В тях са включени чиновници от Охранителна полиция, Криминална и Икономическа полиция.

Преди срещите се откриват контакти с кметовете и кметските наместници, като се прецизират часовете на посещаване, които са най-удобни за локалното население. Чрез локалните управници се откриват и изготвят описи на самотно живущи възрастни хора.

Полицейските инспектори или по този начин наречените районни инспектори  при посещаване на обитаемоте места вършат периодически срещи с тези хора.
 ОД на МВР-Перник
С всички кметове и кметски наместници е открита по този начин наречената къса телефонна връзка, като са им предоставени телефонни номера на оперативните дежурни елементи и на съответните полицейски инспектори.

Целта е да се подават от време на време сигнали за нередности, нарушавания или осъществени закононарушения. Основните проблеми които се слагат на срещите с мобилните екипи са от рода на това, че няма сигнали на мобилните оператори в някои обитаеми места, пътищата са в неприятно положение и липсва междуселищен превоз.

Тези проблеми не са от компетентността на полицейските чиновници, само че при срещите с кметовете на общини се организират диалози за възможното им решение. Едни от последните визити на обитаеми места са в община Трън.

На 11 август, мобилни екипи са посетили селата Велиново, Милкьовци, Врабча, Ездимирци и Банкя. И тук главните проблеми на живущите са неналичието на покритие на мобилните оператори, неприятно положение на пътищата към и от селата и неналичието на публичен превоз.

Следващите срещи са през днешния ден - в обитаеми места от община Земен - селата Блатешница, Пещера, Жабляно, Дивля и Враня стена.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР