Един от най-великите тенори на всички времена е роден на

...
Един от най-великите тенори на всички времена е роден на
Коментари Харесай

Лучано Павароти: Гласът ми не може да бъде сбъркан с никой друг

Един от най-великите тенори на всички времена е роден на 12 октомври 1935 година в Модена. Публиката безусловно лудееше по него. Независимо дали в театъра или на концерти навън, които побираха стотици хиляди захласнати от свръхмагнетизма, от ослепителната харизма на Лучано.

А той бе идеалното олицетворение на суперзвезда! Твърдят, че е най-популярният и обичан тенор след Карузо. Твърдят го и меломани, и критици. Заради луксозния като че ли необхватен глас, различим на мига. Заради мощната характерност и невероятна лекост, с която общуваше и от сцената, и в живота. Твърде доста са звездните мигове в артистичния път на Павароти. В съботната вечер на 9 октомври от 20 часа стратегия „ Христо Ботев “ напомня някои от най-ярките.


През 1966 година в Ковънт Гардън – с Джоун Съдърланд провокират неизразим екстаз в „ Дъщерята на полка “. Лучано е първият тенор изпял всичките девет „ до “ в партитурата на Доницети. А диригентът Ричард Бонинг е безапелационен: „ Гласът на Павароти е неоспорим феномен!

Чудо на природата, което се появява евентуално един път на столетие… “

Две години по-късно, след триумфа в Ковънт Гардън, през 1968 вършат превъзходен запис за Decca на „ Дъщерята на полка “. „ е имате опция да си припомните първото деяние на комичната опера от Доницети. А също и повсеместен запис от приказен театър на „ Бохеми “ с създател Джакомо Пучини в Миланската канара през 1979 година. В основните функции: Лучано Павароти и Илеана Котрубаш. Маестро Карлос Клайбер управлява хора и оркестъра на Ла Скала.

 Лучано Павароти и Илеана Котрубаш в „ Бохеми “, Миланската канара, 22 март 1979 година
Съдържание на
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР