Един от най-важните органи постоянно се нуждае от нашата подкрепа.

...
Един от най-важните органи постоянно се нуждае от нашата подкрепа.
Коментари Харесай

Народна медицина: Ето 4 начина за ефективно почистване на черния дроб

Един от най-важните органи непрекъснато се нуждае от нашата поддръжка. Въпреки това методът на живот на класическия градски гражданин рядко разрешава на черния дроб да се отпусне: мазни храни, алкохол и други последователно нарушават функционалността на черния дроб.
Има няколко метода да помогнете на черния си дроб с натурални артикули и в този момент ще ви кажем кои.

Овес
Най-простият метод, само че не по-малко ефикасен. Овесът от дълго време се счита за една от най-здравословните храни и използването му в разнообразни форми оказва помощ освен за възобновяване на черния дроб, само че и за възстановяване на храносмилането като цяло.
Как да готвим овеса: би трябвало да изсипем супена лъжица надробен овес с литър вряща вода и да оставим за към 10 часа. Пием бульона отедна чаша три пъти дневно, половин час преди хранене.

Джинджифил
Коренът на джинджифила работи доста по-бързо от овеса, тъй че би трябвало да разгледате по-отблизо тази рецепта, в случай че нямате самостоятелна нетърпимост към нея.
Как да го подготвя: настържете корена и залейте три супени лъжици джинджифил с чаша вряща вода. Ще отнеме 20 минути. След като сте прецедили инфузията, прибавете чаена лъжичка мед и лимонен сок. Приемайте 10 капки през първите няколко дни, по-късно преминете към две капки за две седмици.

Ябълков сок
Ако нямате особени стомашни проблеми, можете да опитате ябълков сок за пречистване на черния дроб. Освен сок, не бива да пиете други течности през целия ден. Ако е допустимо, повторете процедурата на втория ден, а на третия пийте сок в продължение на 18 часа.
Не забравяйте, че би трябвало сами да приготвите сока, а не да го купувате подготвен от супермаркета.

Пчелен мед
Може би една от най-здравословните натурални храни. Но даже и тук има заплаха да получите отрицателна реакция на организма - уверете се, че не сте алергични към меда.
Как да използваме меда за пречистване на черния дроб: би трябвало да разредите чаена лъжичка естествен мед в чаша топла вода. Продължаваме „ почистването с мед “ в продължение на един месец и половина, постоянно преди главното хранене.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР