Един от най-успешните състезатели в мятането на диск в последните

...
Един от най-успешните състезатели в мятането на диск в последните
Коментари Харесай

Малаховски слага край на кариерата си в края на 2020 г.


Един от най-успешните състезатели в мятането на диск в последните години Пьотр Малаховски счита да постави завършек на кариерата си в края на 2020 година. Полякът има две европейски трофеи зад тила си (2010 и 2016 г.) и една международна (2015 г.), само че към момента не е успявал да стигне до олимпийско злато.

36-годишният Малаховски има сребро от Олимпийските игри в Пекин през 2008 година, като тогава беше изпреварен от сегашния си треньор Герд Кантер (Естония). През 2016 година в Рио златото още веднъж му се изплъзна, откакто тогава беше надвит от германеца Роберт Хартинг.

По-рано тази година полякът не съумя да откри място във финала на Световното състезание в Доха. Малаховски ще продължи взаимната си работа с Кантер и в последня си сезон, като също по този начин ще употребява и помощта на състезателен психолог по пътя към четвъртия си олимпийски край.

“Имахме няколко диалога досега. Забравих за Катар. Психически се усещам отпочинал. Все още бленувам за олимпийско злато”, показа Малаховски.

Той е един от най-популярните и обичани фигури в полския народен тим - освен поради достиженията си, а и поради положителното си сърце. Преди време Малаховски продаде сребърния си олимпийски орден от Рио де Жанейро 2016, с цел да събере пари за лекуването на младо момче, което страда от рядка форма на рак.

Малаховски е седми във безконечната класация в мятането на диск със своя връх на Полша от 71.84 метра, подложен в Хенгело през 2003 година

A winner at the European Team Championships in 2009...and 2019!

The grand old man of the discus Piotr Malachowski won 12 points for the hosts in the final round of the discus. #ETCH2019 pic.twitter.com/Sw6OYtl0VH
— European Athletics (@EuroAthletics) August 11, 2019
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР