Един от най-успешните пилоти в световния шампионат по автомобилизъм Формула

...
Един от най-успешните пилоти в световния шампионат по автомобилизъм Формула
Коментари Харесай

Хамилтън предпочита да остане в Мерцедес

Един от най-успешните водачи в международния шампионат по автомобилизъм Формула 1 Люис Хамилтън отхвърли да му е предлаган контракт от тима на Ферари и добави, че чака в " най-скоро време " да подпише удължение на съглашението с Мерцедес. Според него, това би трябвало да стане в идващите седмици, а до края на настоящия му договор остават шест месеца.

В седмицата, когато почитателите на бързите писти чакат надпреварата за Гран При на Монако, се появиха много клюки, че Хамилтън е пред прекосяване във Ферари. Но той го отхвърли по този начин: " Не, не. Когато сте в договаряния за нов контракт или има усъвършенства диалози, постоянно ще има спекулации и в случай че не го чуете от мен, няма какво да разясня повече. Моите мениджъри работят в тясно съдействие с шефа на Мерцедес Тото Волф и считам, че сме съвсем към края на подготвянето на контракт ".

И по-късно добави: " Това е първият случай, в който не договарям самичък. Имам страховит екип зад тила си, който прави работата, а аз се концентрирам върху чистите спортни задания, които имам. Казвам това, което желая да се случи. И ние работим върху това ".

38-годишният Хамилтън ще опита първите усъвършенствания на мотора този уикенд, откакто инженерите работиха много по този въпрос. И седемкратният международен първенец се надява тези промени да го повдигнат нагоре в стартовата решетка, а за какво не и в крайното класиране. В последното съревнование в Маями той приключи на 13-о място, само че преди този момент имаше едно шесто. Но пък в генералното класиране е на 63 точки зад Макс Ферстапен от Ред Бул.

Мерцедес в последните години е надалеч от превъзходството, която имаше, само че това не пречи на Хамилтън: Ние като тим към момента сме оня екип, който доминираше. Но първо имахме неверната кола и през последните две години бяха взети решения, които не бяха идеални. И в този момент ще би трябвало да ги променим. Екипът в гаража работи интензивно и макар пистата в Монте Карло, която не ми е обичана, въпреки всичко можем да поднесем приятни изненади, изяснява английският водач.

По-рано през днешния ден босът на Ферари Фредерик Васьор също отклони догатките за диалог с Хамилтън за идващия сезон. Пилот на Ферари не е печелил купата от 2007-а година, което е голям удар по имиджа на основания в Италия тим.

Знаете прелестно, че на този стадий от сезона имаме нова, друга история във всяка една седмица. Но не сме изпратили оферта до Люис Хамилтън. И нямаме желание да го вършим, сподели още Васьор.fo
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР