Един от най-ценните активи, които собствениците на жилища притежават, е

...
Един от най-ценните активи, които собствениците на жилища притежават, е
Коментари Харесай

Какво трябва да направите със 100 000 щатски долара собствен капитал?

Един от най-ценните активи, които притежателите на жилища имат, е капиталът им. И сега този актив е доста скъп за междинния притежател на жилище, защото последните няколко години доведоха до забележителен растеж на цената на жилищата на множеството пазари. Това от своя страна е довело до това, че междинният притежател на жилище разполага с съвсем 200 000 щатски $ личен капитал, от който може да се употребява.

Но до момента в който парите от личния капитал на вашия дом могат да се употребяват за необятен набор от цели, множеството кредитори печелят Не ви разрешават да изтеглите цялостния размер на личния капитал във вашия дом. Тя варира според от заемодателя, само че множеството ще лимитират жилищния заем от 80% до 90% от цената на личния капитал, което значи, че междинният притежател на жилище не е наложително да има достъп до всички $200 000 личен капитал, който може да се употребява.

Така че вместо това да приемем, че сте взели назаем общо $100 000 от личния си капитал. В този случай към момента имате добра финансова опция на една ръка разстояние. И има разнообразни тактики, които можете да употребявате, с цел да накарате този капитал да работи за вас.

Започнете през днешния ден. Разгледайте тук най-хубавите лихвени проценти по жилищни заеми, за които можете да се класирате.

Какво би трябвало да извършите с $100 000 личен капитал?

Въпреки че не сте длъжни да употребявате парите от вкъщи си личен капитал за всяка съответна цел, има някои използва, които може да имат повече смисъл от други. Те включват:

Изплащане на дълг с висока рента

Един от най-отговорните във финансово отношение избори, които можете да извършите със личния си капитал, е да изплатите дълг с висока рента. Салда по кредитни карти, персонални заеми и други задължения с висока рента могат да бъдат финансово задължение - и в случай че не сте в положение да ги изплатите в точния момент, лихвите сами по себе си могат да бъдат хлъзгав надолнище.

Но лихвеният % по жилищен заем нормално е доста по-нисък от лихвения %, който плащате по кредитна карта или различен тип заем. Така че, като употребявате личния си капитал за изчистване на тези задължения, можете да спестите забележителна сума от лихвени заплащания и да подобрите цялостното си финансово положение.

Намерете най-хубавите днешни лихвени проценти за жилищен заем тук.

Направете усъвършенствания в дома

Друго положително потребление на личния капитал е да вършиме усъвършенствания в дома. Подобряването на вашия дом може да усили неговата стойност, да усъвършенства качеството ви на живот и евентуално да понижи настоящите разноски за поддръжка.

И $100 000 ви дават забележителна сума пари, с която да работите. Ако поемете по този път, може да бъде потребно да обмислите планове, които имат добра възвръщаемост на инвестицията, като да вземем за пример ремонт на кухня и баня, прибавяне на енергийно ефикасни надстройки или основаване на в допълнение жилищно пространство.

Създайте фонд за незабавни случаи

Изграждането или попълването на незабавен фонд е умен финансов ход. Спешният фонд подсигурява, че имате защитна мрежа при положение на непредвидени разноски, като медицински сметки, ремонт на кола или загуба на работа.

И множеството специалисти предлагат да имате най-малко шестмесечен приход, прикрит във вашия фонд за незабавни случаи. Като употребявате личния си капитал за тази цел, ще имате сигурна финансова подплата, когато имате най-голяма потребност от него.

Инвестирайте в пенсионирането си

Ако имате капитал на стойност $100 000 във вашия дом, може също по този начин да обмислите потреблението на личния си капитал, с цел да увеличите пенсионните си спестявания. Можете да внесете част или всички пари в данъчно облекчена пенсионна сметка, като IRA или 401(k).

Или, в случай че към този момент сте нараснали оптимално пенсионните си вноски, може да проучите други капиталови благоприятни условия като диверсифицирано портфолио от акции, облигации или недвижими парцели.

Покрийте разноските за обучение

h3>

Ако имате деца или внуци и планирате тяхното висше обучение, можете също да употребявате част или всички $100 000 от личния си капитал, с цел да финансирате тяхното образование в лицей. Ако поемете по този път, може да е потребно да обмислите отварянето на 529 пестелив проект за лицей или други сметки, характерни за образованието. Това може да понижи финансовата тежест на студентските заеми и да даде благоприятни условия за вашите близки.

Инвестирайте в недвижими парцели

Недвижимите парцели могат да бъдат доходоносна инвестиция и потреблението на личния ви капитал за вложение в парцели чартърен може да разнообрази вашите потоци от доходи. Просто не забравяйте да извършите задълбочено изследване и надлежна инспекция, преди да се впуснете в пазара на недвижими парцели, защото той идва със личен набор от опасности и отговорности.

Започнете или разширете бизнес

Предприемачески стремежите могат да се трансфорат в действителност благодарение на вашия личен капитал. Можете да употребявате средствата, с цел да започнете нов бизнес или да разширите действителен, само че се уверете, че имате добре премислен бизнес проект и явен път към рентабилността, преди да отделите част от парите от личния капитал на вашия дом за тази цел.

Диверсифицирайте капиталовото си портфолио

Друга опция е да инвестирате личния си капитал в диверсифицирано портфолио от акции, облигации или други активи. Диверсификацията може да помогне за разпределение на риска и евентуално да обезпечи по-висока възвръщаемост с течение на времето. Ако не сте сигурни по какъв начин да методите към това по верния метод, може да ви помогне да се консултирате с финансов консултант, с цел да създадете капиталова тактика, съобразена с вашите финансови цели и приемливост към риска.

Съсредоточете се върху благотворителните дарения

Даряването на част от вашия личен капитал за благотворителна идея може да бъде удовлетворяващ метод да окажете позитивно влияние върху вашата общественост. Освен това можете да се възползвате от евентуални данъчни облекчения, свързани с благотворителни вноски.

Долната линия

Какво да вършиме със $100 000 личен капитал е решение, което би трябвало да подхожда на вашите финансови цели, приемливост към риск и персонални условия. Независимо дали решите да изплатите дълг, да инвестирате в бъдещето си, да извършите усъвършенствания в дома или друга алтернатива, значимо е да вземете добре осведомени решения, които поддържат вашето дълготрайно финансово благоденствие. Така че, преди да предприемете каквито и да е ходове, не забравяйте да оцените деликатно опциите си, с цел да се възползвате оптимално от личния си капитал.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР