Един от най-търсените изпълнители на Отело от Верди в света,

...
Един от най-търсените изпълнители на Отело от Верди в света,
Коментари Харесай

Световният тенор Хосе Кура гостува в Пловдив с коронната си роля на Отело

Един от най-търсените реализатори на Отело от Верди в света, е посетител на фестивала " Опера Оупън " в Пловдив. Аржентинецът Хосе Кура гостува с коронната си роля в режисура на доцент Нина Найденова. Спектакълът е довечера в Античния спектакъл.

Пловдив

Античният спектакъл очарова от пръв взор популярния тенор. Той призна, че това е и един от мотивите да одобри поканата на фестивала.
Хосе Кура, тенор: За първи път съм тук, още пробвам да опозная мястото, само че в действителност е вълшебно. Римляните са невероятни. Където и да са пипнали, са сътворили чудеса.
В ролята на Отело Хосе Кура дебютира през 1997 година в Театро Реджо ди Торино под диригенството на Клаудио Абадо. Тогава италианската преса е безапелационна: " Роди се новият Отело ".
Хосе Кура, тенор: Не мисля, че повода е, че съм бил доста добър, тъй като тогава бях млад и некомпетентен. Може би заслужих това с другия метод, по който интерпретирах ролята, надалеч от тогавашната традиция. Тоест през днешния ден аз чета този коментар по-скоро: " Роди се нов метод за осъществяване на Отело ".
Освен от античната сцена, актьорът е впечатлен и от постановката на Нина Найденова, както и от сътрудниците си: Дездемона е Таня Иванова, а злодеят Яго се извършва от италианския баритон Пиеро Теранова.

Диригент е Диан Чобанов, който при предходна своя работа с Хосе Кура е отправил поканата към него и съдействал за едно от най-забележителните наличия на пловдивската фестивална сцена.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР