Един от най-талантливите ни актьори празнува рожден ден днес. Това

...
Един от най-талантливите ни актьори празнува рожден ден днес. Това
Коментари Харесай

Любим актьор от филма Вчера има рожден ден днес

Един от най-талантливите ни артисти чества рожден ден през днешния ден. Това е Христо Шопов, а Sofia24.bg ще ви опише за него. Той е роден на 4 януари 1964 година в София. Той произлиза от семейство на актьори. Баща му Наум Шопов, е прочут артист, а неговите майка и сестра – Невена Симеонова и Лиза Шопова, а също по този начин и баба, са актриси. Дядо му е създател на театъра в Стара Загора. 

През 1987 година Христо Шопов получава висшето си обучение във ВИТИЗ " Кръстю Сарафов “ със компетентност " Актьорско майсторство за трагичен спектакъл “. Участва в номинирания за три награди " Оскар “ филм " Страстите Христови “ на Мел Гибсън, в ролята на Пилат Понтийски. Известни български филми, в които взе участие са " Вчера “, " Любовното лято на един безделник “, " Индиански игри “ и " Маргарит и Маргарита “. " Трафик “, " Славата на България “, " Следвай ме “. 

Печели премия за най-хубав актъор за ролята си на лекар Филип Богатев в Love.net на Филмовия фестивал на Югоизточна Европа. Най-добър актъор за ролята на Пилат Понтийски в " Страстите Христови “ на Филмовия фестивал в (Иркутск, Русия, 2004). Известен е с театралните си функции " Не е за телефон “ " Верига от думи “, " Всяка година по същото време “, " Всичко или нищо “, " Човекът от Земята “, " Скок в леглото “, " Котаракът “ и други.

Има щерка – Невена от първия си брак и наследник – Наум, който също е актьр, от втория си брак.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР