Един от най-талантливите и успели волейболисти в света Матей Казийски

...
Един от най-талантливите и успели волейболисти в света Матей Казийски
Коментари Харесай

Звездата на световния волейбол Матей Казийски тренира млади надежди в Камчия

Един от най-талантливите и съумели волейболисти в света Матей Казийски е в Санаторно-оздравителния комплекс «Камчия», с цел да следи и да взе участие персонално в тренировките на Big Volley Camp – летният подготвителен лагер, проведен от Волейболната академия „ Стойчев – Казийски “. Комплексът посреща спортистите за трета поредна година.
Във волейболния лагер вземат участие 130 деца от цяла България, разграничени на 10 групи, които получават познания и умения от девет треньора. Младите спортисти имат ежедневни тренировки по волейбол в многофункционалната спортна зала на комплекса и на плажа, плуват в басейна с олимпийски размери, а общата им физическа подготовка се води от експерти по лека атлетика. Особено внимание се отделя на представянето на най-интересните мачове в света на волейбола в киноконцертната зала на детския комплекс „ Радуга “, на които младите спортисти се учат да наблюдават и проучват играта.


„ Важно е децата да имат пряк контакт с мен в подготвителния развой – освен като треньор, само че и като техен съотборник. Ще поиграем, ще пипнем топката дружно, ще научат тънкости. Надявам се идната година да сме още веднъж в „ Камчия “, тъй като тук изискванията са на най-високо равнище “, показа Матей Казийски.


Вчера звездата на волейбола следи подготвителния развой в Big Volley Camp, като се включи в плажната подготовка, а през днешния ден управлява играта в зала. Децата чакаха с необикновен интерес момента, в който всеки от тях отби именитите забивки на Казийски. Той описа още, че пътува сред България, Италия, Полша и Япония, като му следва влизане в Полското състезание. „ Но основната ми задача сега е да съм с децата в „ Камчия “, да видя по какъв начин се развиват, да поработя с тях “, добави още Казийски.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР