Един от най-разпознаваемите магазини в сърцето на столицата - този

...
Един от най-разпознаваемите магазини в сърцето на столицата - този
Коментари Харесай

Най-малко 14 500 лв. на квадрат: ЧСИ продава знаков магазин в центъра на София

Един от най-разпознаваемите магазини в сърцето на столицата - този на марката за мъжка мода Teodor на бул. " Витоша " 39, скоро ще има нов притежател след договорка за милиони. Имотът се продава от частен правосъден реализатор, като началната тръжна цена е 3 261 862 лева

Какво се продава : Магазинът на софийската комерсиална улица е с повърхност от 224,54 квадратни метра, като действително съставлява два обособени парцела, обединени в един - със свои складови и санитарни пространства.
 ЧСИ разгласи имуществото на леярния цех в Карлово за обмен
Пореден банкрут: ЧСИ разпродава имуществото на един от огромните леярни фабрики у нас

Разглежда се възможна свръхзадлъжнялост на притежателя

Кой е притежателят : ЧСИ Георги Дичев продава магазина в границите на изпълнително дело, заведено против акционерното сдружение притежател " Артемида - БСИ ". Според медийни изявления, то е основано преди повече от 20 години с присъединяване на " Софийски парцели " и частна компания. Общинското сдружение по-късно ѝ е продало своя дял.

" Артемида - БСИ " има редица търговски обекти в центъра на София, а също и на къщата на Иван Гешов. Фирмата през годините искаше да строи първо хотел, а по-късно - офис постройка на мястото на недвижимата културна полезност. Това не се реализира и къщата през днешния ден тъне в съсипия.
 Най-евтините парцели в България, продавани от ЧСИ
Къща за 3888 лв., едностаен за 4018 лв.: Кои са най-евтините парцели, продавани от ЧСИ сега?

1 кв.м в София може да се закупи на цена от 240 лв.

Последните данни за финансовото положение на " Артемида - БСИ " са от 2021 година и те не демонстрират утежняване - над 1 млн. лв. доходи, над 300 000 лева облага и устойчиво увеличаващ се личен капитал до над 4,2 млн. лв..

За какъв брой се продава : Началната цена на обществената обмен от 3,26 млн. лв. значи към 14 500 лева на квадратен метър. Брокери разясниха пред Money.bg, че това е много ниска цена за комерсиална повърхност в тази част на София - изключително за добре създаден магазин. Някои от тях не изключват да се стигне до договорка на към 30 000 лева за квадратен метър.

Важно е обаче, че парцелът е с тежести - 3 ипотеки и 3 възбрани.
 Снимка 636345
Източник:

Какво следва : Оферти се събират от 9 октомври до 9 ноември и ден след крайния период ще бъде оповестена най-високата. След това ще има опция и за устно наддаване.

Промяната на притежателя не значи автоматизирана промяна и на наемателите или предназначението, само че и не ги изключва.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР