Един от най-популярните ръгби терени в България - заклещен между

...
Един от най-популярните ръгби терени в България - заклещен между
Коментари Харесай

Ръгби терена в Берковица - заклещен между интересите на общинска управа и частен собственик

Един от най-популярните ръгби терени в България - заклещен сред ползите на общинска администрация и частен притежател - това се случва в Берковица, където тренира и родният ръгби първенец Балканските котки.

Теренът се намира в рамките на Общинския състезателен комплекс, само че все пак частна земя с повърхност от два декара пречи на естественото действие на клуба.

Още преди 10 години съда узаконява парчето земя като частна благосъстоятелност, само че от този момент до момента от община Берковица по този начин и не съумяват да изплатят земята от притежателя Филип Манов, който за задачата желае сумата от 120 000 лв..

" Ние не разполагаме с такива средства за закупуване на сходни парцели. Реално цените, на които се подписват останалите покупко-продажби в общината са много по-занижени спрямо настояванията на господин Манов. Цените са някъде към 10 000 лв. на декар ", разяснява пред Българска национална телевизия кметът на община Берковица Димитранка Каменова.

" Аз мога да дам такава цена, каквато реша. Водил съм се единственото от цените на парцелите, които община Берковица продава в регулация. Те продават в регулация 1 декар на цена от 20 000 лв. ", споделя притежателят на парцела Филип Манов.

Според кметицата на Берковица единственото рационално решение в създалата се обстановка е изкупуването на частта от 1.5 декара от земята, която навлиза в ръгби игрището, а при отвод на притежателя ще се мина към развой на отчуждаване.

По информация на Българска национална телевизия притежателят на парцела би продал парчето земя от 1.7 декара на цена от 35 000 лв..

Докато този проблем бъде позволен обаче от общината се виждат принудени да изпращат ръгбистите на футболния терен в съседство, само че от Балканските котки несъмнено не са съгласни с сходни дейности.

" Това игрище макар положението си доста пъти е било място за подготовка на мъжкия народен тим по ръгби, а също така сме и провеждали интернационалните срещи на юношеските национали. Нашето самочувствие се осакатява от обстоятелството, че разполагаме с подобен терен. Ние си поддържаме цялата база. От страна на общината не се влагат никакви средства. Няма защита, което също основава проблеми. През годините на терена са влизали и коли, и коне, които в допълнение осакатяват положението на игрището ", споделят от ръгби клуба.

Автор: Бюлент Мюмюнов

Целия материал гледайте във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР