Един от най-популярните някога британски комедийни ситкоми се завръща. Фолти

...
Един от най-популярните някога британски комедийни ситкоми се завръща. Фолти
Коментари Харесай

40 години по-късно: Фолти Тауърс се завръща

Един от най-популярните в миналото английски комедийни ситкоми се завръща. " Фолти Тауърс " (Fawlty Towers) ще бъде възроден след повече от 40 години, оповестява Би Би Си.

Джон Клийз, който изигра Базил Фолти, още веднъж влиза в ролята, той ще бъде и главен сценарист на сериала. Ще му партнира щерка му Камила Клийз.

Шоуто, което към този момент е класика, се излъчва по Би Би Си 2 в два сезона - през 1975 и 1979 година То наблюдава живота на притежателите на дребен хотел - Базил и жена му Сибил, които се пробват да запазят бизнеса си, само че и брака си.



Новите епизоди ще проследят по какъв начин мизантропът Базил се оправя в модерния свят. Във вторник от Castle Rock Entertainment оповестиха, че са подписали контракт с Клийз за продължение на сериала, само че към момента не е ясно къде ще се излъчва то.

В новите епизоди Базил ще ръководи бутиков хотел дружно с щерка си, за чието битие преди малко е схванал.

В класическия сериал четири са главните настоящи лица, към които се въртяха комедийните обстановки - Базил Фолти, парвеню и много консервативен, който непрестанно има някакви неприятности с хотела, брачната половинка му Сибил (в ролята Прунела Скейлс), нормално гласът на разсъдъка в двойката, камериерката Поли (изиграна от тогавашната брачна половинка на Клийз Кони Буут) и сервитьорът испанец Мануел (в ролята Андрю Сакс. Актьорът умря на 86 година през 2016 г.), постоянно подготвен нещо да обърка, главно поради прекомерно пожелателните си знания по британски език.

Камила Клийз е щерка на Джон Клийз, един от истинските членове на " Монти Пайтън ", и Барбара Трентън, модел и актриса, умряла през 2013 година Камила има кариера като стендъп реализатор. 

" Фолти Тауърс " печели голям брой награди " Бафта " през 70-те години. През 2019 година шоуто беше несъмнено за най-великия английски ситком за всички времена от панел от тв комедийни специалисти за сп. Radio Times.

През 2020 г.  Клийз разкритикува решение на Би Би Си краткотрайно да махне един от епизодите от сериала поради расистки намеци. По-късно епизодът е върнат, само че с предизвестие за афектиран език и наличие.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР