Един от най-легендарните и обичани нападатели на ЦСКА от близкото

...
Един от най-легендарните и обичани нападатели на ЦСКА от близкото
Коментари Харесай

Легендата Димитър Марашлиев: ЦСКА ми е като втори дом!

Един от най-легендарните и обичани нападатели на ЦСКА от близкото минало Димитър Марашлиев, даде особено изявление за клубния уебсайт CSKA.BG.

Той показа усещанията си от развиването на клуба в последните години. Марашлиев е уверен, че това е верния път за развиване пред отбора от Борисовата градина и счита, че " алените " ще вървят единствено нагоре. Легендата е на мнение, че сега тимът разполага с доста положителни нападатели и като цяло е впечатлен от селекцията в последните сезони.

" Следя деликатно играта на тима. Взети са доста положителни футболисти. Определено има огромен прогрес в играта. Но след една загуба и едно тъждество странични фактори отново започнаха да основават интриги, да сменят треньора, да отхвърлят притежателя и така нататък Това не е обикновено, към ЦСКА постоянно във времето е имало интриги. Не разбирам кой и за какво ги прави.

Харесвам доста Кирил Десподов. Има несъмнено доста да се учи, само че ми харесва непримиримия му дух. Не се предава елементарно, вкарва заостреност в офанзивата. Такива хора ни трябват. В ЦСКА би трябвало да идват такива футболисти. Защото въпросът не е в един мач. Срещу ЦСКА във всеки мач се играе на нож. Фернандо Каранга също е доста добър футболист. Бележи, задържа топката. С такива играчи неизбежно ще вървим напред.

Моето мнение е, че това е верния път - наши момчета и класни чужденци. Имаше интервал, в който имаше по 18-20 чужденци, които са си едни наемници и не се раздават по същия метод, като нашите момчета ", разяснява Марашлиев.

Той дефинира ЦСКА като своя втори роден дом. И фактически - Марашлиев идва в тима през 1966 година, като остава 11 години при " алените ". С армейците той записва впечатляващите 246 мача и отбелязва 73 гола. Той е шесткратен първенец на България и четирикратен притежател на Купата на Съветската войска. Полуфиналист в шампионата за Купата на европейските първенци през 1967 година. " Майстор на спорта " от 1969 година

За ЦСКА има 26 мача и 9 гола в евротурнирите (21 мача с 8 гола за КЕШ и 5 мача с 1 гол за КНК). На 7 ноември 1973 година бележи първия гол за триумфа с 2:0 над Аякс, с който ЦСКА отстрани от евротурнирите настоящия европейски клубен първенец, като споменът от този превъзходен мач още не го е напуснал.

" ЦСКА е всичко за мен. Винаги се веселя на триумфите и претърпявам загубите. Хората не престават да ме търсят за мнение, когато има радостни и тъжни мотиви към обичания клуб ", приключи Марашлиев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР