Един от най-канените коментатори в Русия по темата с коронавируса

...
Един от най-канените коментатори в Русия по темата с коронавируса
Коментари Харесай

Прочутият руски учен проф. Еделев сензационно разкри тайната за лечението на COVID-19 ВИДЕО

Един от най-канените коментатори в Русия по тематиката с ковид е професор Дмитрий Еделев. БЛИЦ напомня, че преди дни фамозният съветски академик разгласи сензационно, че страната му имаме и ваксина, че и метод на лекуване на ковид.

Професор Дмитрий Еделев осъзнава, че желае да бъде доктор още в ученическите си години и към този момент 23 години практикува специалността. Става лекар на икономическите и медицинските науки. В момента е президент на Националния план "Здраве на нацията ".

Проф. Еделев е измежду най-признатите учени в Русия, а през последните няколко месеца е и най-каненият коментатор от съветските медии по тематиката за ковид.

„ Днес, обстановката в Русия е безусловно следена. Русия беше подготвена за ковид.

Искам да ви припомня, че при нас вируса пристигна два месеца след появяването му в Китай. Затова у нас системата бе изцяло подготвена.

Ние към този момент три пъти променяхме методическите насоки. Ние знаем кои са медикаментите, които работят във връзка с ковид. Лекарствата са задоволителни.

Днес в Русия, заради това, че се научихме да го лекуваме, няма нито един тежко болен, който изисква особено лекуване, т.е нито един болен не е на изкуствена вентилация “, споделя Еделев в изявление за bTV.

„ Съветвам българските лекари да вземат образец. Това не е загадка, среща се на уеб страницата на Министерството на здравеопазването на Руската федерация .

Методическите насоки за лекуване на ковид са публично оповестени на 3 март тази година. Там е разказано в цялост по какъв начин Русия лекува от вируса и лекува през днешния ден най-ефективно и сполучливо, във всеки случай от целия свят, в Русия има минимум тежко заболели, минимум затруднения, а това значи, че нашето лекуване е дейно “, счита съветският академик.

Еделев предлага на българските лекари „ просто да посетят министерския уебсайт, да вземат нашите методически рекомендации и да ги употребяват в България. Ние не пазим това в загадка. Българският народ е приятелски и ние бихме се радвали всички вие да бъдете здрави “.

Проф. Еделев споделя и за ваксина, която се създава в Руската академия на науките . Той не е взел участие персонално в проучването, само че споделя, че добре познава създаването досега.

„ Русия се занимава с разработка на ваксина за SARS, това е бащата, това е възрастния татко, от който поражда втори вирус, който международната организация посочва SARS-CoV2, неговият татко “, изяснява ученият.

„ SARS-CoV1 се появява в Китай 2002 година. В Русия с него се работи от същата година и към този момент има пробна ваксина, която както ние считаме, ще оказва помощ за оправянето със SARS, във всеки случай ние нямаме никакви подозрения в това “, споделя Еделев.

„ Такава ваксина в този момент има както знаете в Съединени американски щати и аз мисля че сходна ваксина ще има в близко време и във Франция.

Щом като приключи нашата разработка, в случай че няма опасност за човечеството в бързото й приложение, ние ще приключим създаването в доста малко време. Ако няма опасност за човечеството, аз мисля, че Русия и Съединени американски щати ще поделят имунизацията и технологиите със света “, споделя Еделев.

„ Всъщност Световната здравна организация има информация за имунизацията и когато тя я изиска, мисля, че ние ще можем да я дадем. Но дублирам тази ваксина е пробна.

Изследванията от приложението на тази ваксина върху хората не са приключени и заради това ние към този момент не я прилагаме. Освен това, дайте да си приказваме искрено, през днешния ден няма такава висока заболеваемост, която да бъде опасност за човечеството “, споделя Еделев.

„ Ако ние се оправим дейно с вируса, то с този вирус ще стане, както с неговия татко SARS- CoV1, който изчезна през 2004 година и повече не се е прибирал на планетата Земя.

Ако ние се оправим и със сина, както с бащата, то ние изцяло ще унищожаваме този вирус. Ако не ни се удаде да се оправим с него, то този вирус ще заразява още доста хора за дълъг интервал от време “, изяснява ученият.

Дмитрий Еделев е и водещ на постоянно радио предаване "Здравословно хранене с лекар Еделев ". Казва, че храната може да е правилен асистент в отбраната против вируса.

„ Отворете интернет и вижте всички артикули, които са богати на двата микроелемента цинк и селен. Те би трябвало да бъдат включени в храната.

Ние забелязахме, че тези хора, в чиято храна те липсват, боледуват по-често и по-тежко. Поради това предлагаме всички артикули, които ги съдържат и в случай че имате опция да добавите биологично дейни субстанции, съдържащи цинк и селен.

Това е хубава профилактика, която ще избави живот или ще направи боледуването по-леко “, поучава професорът.

А във връзка с защитните ограничения, той споделя, че три са главните правила .

„ Първо, това е детайла на самоизолация. Това значи, че е нужно по-малко да се поддържа връзка: персонално другарство, пътешестване в публичен превоз, посещаване на спортни мероприятия и огромни събирания. Това е първата мярка, която снижава заболеваемостта на 60% “, безапелационен е Еделев.

„ Пътуването в публичен превоз усилва риска от заболяване 6 пъти. Това би трябвало да се регистрира. Затова Китай и доста другистрани ограничиха пътуванията в публичния превоз и предложиха на хората да не употребяват метро, рейс, тролейбуси, трамваи “, споделя професорът.

Втората мярка , която е значима е чистотата на ръцете. Ръцете постоянно би трябвало да бъдат чисти. Ако има опция, в случай че вие сте се поздравили с някого или сте били на публично място, по-късно си измийте ръцете.

Най-добре е ръцете да се измият с елементарен сапун. Ако нямате подобен на разположение, вероятно всеки има в джоба си ето подобен флакон за стерилизация на ръцете. Просто изсипете върху дланите, разтъркайте и ръцете стават стерилни. Това са два съществени фактора “, изяснява Еделев.

Третия фактор е обвързван с болните. Ако някой е болен, киха, кашля, има висока температура, не се приближавайте по-близо от 3 метра. По-близо могат да се доближават единствено лекарите, които имат специфични средства за отбрана и са готови за работа с тези заболели.

Това са главните три метода за персонална профилактика, не държавни ограничения, а персонална профилактика, която избавя в множеството случаи от заразяване с ковид “, поучава ученият.

Проф. Еделев има вяра, че, в случай че подобрим храненето и съблюдаваме трите правила имаме по-голям късмет вируса да ни подмине.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР