Един от най-големите таланти на Левски през последните години говори

...
Един от най-големите таланти на Левски през последните години говори
Коментари Харесай

Марин Петков приветства Кръстев: Ще помогне на Левски, искам купата и участие в Европа

Един от най-големите гении на Левски през последните години приказва пред камерата на Sportal.bg от лагера в Белек. 18-годишният нападателен футболист разгласи упоритостите и задачите си за идния пролетен полусезон. Имащият към този момент седем гола в 41 мача за 26-кратните първенци на България не се плаши от конкуренция и приветства идването в отбора на Филип Кръстев, като се надява юношата на Славия да помогне на “сините ” да реализират задачите си.

Здравей, Марине. Как върви подготовката през тази зима?

- Здравейте на всички ваши читатели. Добре върви, имаме 3-4 дни отмора и още веднъж ще стартираме да упражняваме по-късно.

Как е да се работи със Станимир Стоилов?

- Добре е. Той е доста добър треньор, работим добре и се приготвяме за пролетния дял.

Започна и двата мача до момента като титуляр. Чувстваш ли се доста по-сигурен в съпоставяне от предходната година, когато отново записа минути в някои контроли, само че беше с една година по-млад.

- Не може да си сигурен. Трябва да показваш на терена, че заслужаваш да играеш и тогава да играеш.

Къде се чувстваш по-добре на терена? В последните мачове игра на дясното крило.

- Няма значение. Където реши треньорът, че ще бъда най-полезен, там ще играя.
 Марин Петков
Кои от футболистите ти дават най-вече препоръки?

- По-опитните ни оказват помощ. Капитанът Ники Михайлов, Иван Горанов, Георги Миланов. По-опитните се пробват да оказват помощ на по-младите.

Какви са твоите лични цели? Преди няколко дни бе определен за футболист №2 при най-прогресиращите в България, какви са твоите упоритости?

- Оттук нататък преди всичко желая да съм здрав, с моя тим да печеля Купата на България, в случай че е допустимо, и да играем в Европа. Другите самостоятелни награди сами ще дойдат.

Какви са възможностите ви за Купата? Как виждаш тима? По-силни ли ще сте през есента?

- Не мога да кажа какви са възможностите, уповавам се да печелим и да радваме почитателите.

Феновете се радват доста на футболистите, които са от школата на Левски. Ти си един от тях, който играе в първия тим, трансформира се в любим, какво ти е отношението с тях?

- Радвам се, че ни поддържат. Подкрепят всички по-млади, за което им благодаря.
 Марин Петков, Венцислав Керчев
Кой е футболистът, на който адмирираш?

- Кристиано Роналдо.

Имаш ли обичан тим?

- Да, Реал Мадрид. Аз си проследявам Роналдо и в този момент в Манчестър Юнайтед и съвсем всеки мач им виждам.

За една година работи с няколко разнообразни треньори в Левски, кое е това, което ти дава най-голямо самочувствие за този интервал в мъжкия футбол?

- Това, че постоянно можеш да се развиваш повече и повече, да показваш на какво си кадърен и да надграждаш над себе си.

Преди малко загатна Георги Миланов, Ники Михайлов и Иван Горанов, които имат кариера и зад граница. Като упоритост, по кое време смяташ, че ще пристигна твоят ред да заиграеш в чужбина?

- Не мога да кажа по кое време. Когато стана подготвен, ще си пристигна. Нямам желания.

Появиха се информации, че има интерес към теб. Чувал ли си нещо такова, някои мениджъри да са говорили с теб?

- Не, не ги виждам тези неща. Гледам да си упражнявам и да съм здрав.

Вече си част от младежкия народен тим. На 18 години си, само че си един от футболистите, които играят постоянно в българското състезание. Какво мислиш за останалите млади футболисти, които са във водещите тимове?

- Също има други положителни млади футболисти. Слави Шопов и Филип Кръстев са в Нидерландия, Марто Минчев е в Спарта (Прага). Има доста млади гении и се надявам в идващите години националният ни тим да играе на Европейско или Световно състезание.
 Левски се разбра с Кръстев, младежкият национал се причислява към тима във вторник Левски се разбра с Кръстев, младежкият национал се причислява към тима във вторник
Каза Филип Кръстев, той живот и здраве ще стане след два дни твой съотборник. Ще се борите с него дружно за титулярно място.

- Радвам се, добре пристигнал е в тима. Надявам се да ни помогне. Сигурен съм, че ще ни помогне.

Имаш 4 гола през този сезон и общо 7 за клуба. Колко мислиш, че ще успееш да вкараш и каква ти е персоналната упоритост от тази позиция?

- Колкото мога, повече, постоянно може повече. Надявам се да стигна 10 гола, времето ще покаже.

Какво би споделил на “сините ” почитатели, които ви поддържат непрестанно в тези моменти?

- Да не престават да поддържат и да им благодаря за това, което са създали до момента.
 Стойчо Младенов освободи мароканец от ЦСКА - София Стойчо Младенов освободи мароканец от ЦСКА - София 23 яну | 21:32 9145 13  Дуо от ЦСКА - София наваксва с тренировки във фитнеса Дуо от ЦСКА - София наваксва с тренировки във фитнеса 23 яну | 21:11 1809 1  Ботев (Пд) води договаряния със бранител и нападател Ботев (Пд) води договаряния със бранител и нападател 23 яну | 19:58 1755 1  Ето гласовете на всички публицисти, които дефинираха Ето гласовете на всички публицисти, които дефинираха "Футболист на годината " 23 яну | 19:27 1985 1  Футболистите на Арда организираха първа подготовка в Турция Футболистите на Арда организираха първа подготовка в Турция 23 яну | 19:03 1348 1 Виж всички Водещи Новини  Голяма борба и никакво представление сред Милан и Юве зарадваха Интер Голяма борба и никакво представление сред Милан и Юве зарадваха Интер 23 яну | 23:40 19324 62  Барселона прекърши предпоследния в Ла Лига с късен гол Барселона прекърши предпоследния в Ла Лига с късен гол 23 яну | 23:50 17436 33  Левски се разбра с Кръстев, младежкият национал се причислява към тима във вторник Левски се разбра с Кръстев, младежкият национал се причислява към тима във вторник 23 яну | 17:03 37544 291  Ливърпул се поизпоти, само че победи за 10-и следващ път Кристъл Палас и съкрати разликата до Сити Ливърпул се поизпоти, само че победи за 10-и следващ път Кристъл Палас и съкрати разликата до Сити 23 яну | 17:55 30718 230 Класиране Програма

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР