Един от най-големите румънски всекидневници Romania Libera излиза днес от

...
Един от най-големите румънски всекидневници Romania Libera излиза днес от
Коментари Харесай

Romania Libera: Русия засилва атаките си срещу Европа. На прицел е България

Един от най-големите румънски всекидневници Romania Libera излиза през днешния ден от първа страница с просторен материал за съветската офанзива против България, за която се употребява президентът Румен Радев.

Авторът на публикацията Адриана Константинеску излиза със заглавие, че "Русия ускорява офанзивите против Европа. На прицел в този момент е България ". Ето какво се споделя в разбора.

Русия от ден на ден ускорява офанзивите си против Европа. Германия, Англия, Франция, Австрия, Испания, Полша са се трансформирали в основна цел за съветска интервенция и въздействие, поставяйки най-големите европейски стопански системи на "фронтовата линия на нова Студена война ".

В Испания има следствие за съветска интервенция в Каталуния. Австрия непрекъснато е нащрек с шпионажа. Франция беше замразила 4 години външнополитическите си връзки. Наскоро излезе невиждан отчет във Англия, че Москва е забъркана в референдума за самостоятелност на Шотландия през 2014 година „ Газпром “ непрекъснато подкопава Полша.

Германия е на фронтовата линия на съветските хибридни дейности за интервенция и въздействие в Европа, написа Джон Кампфнер, публицист и старши помощник в RUSI Кралският институт за обединени услуги (RUSI).

Страната е изправена пред разнообразни рискове от Русия, които са съсредоточени основно към киберсигурността, само че никога не се лимитират единствено до това. В публикацията се споделя, че съветският президент Владимир Путин "и това, което неговата усъвършенствана пропагандна машина са съумели да реализират, е да разграничат Русия от руския комунизъм в Източна Германия ".

"Русия употребява немски политически партии за реализиране на своите стратегически цели. Подкрепата за двете крайности - "Алтернатива за Германия " (AfD) вдясно и "Левица " вляво... непрекъснато нараства в поддръжка и въздействие в цяла Германия ", написа Кампфнер.

Руските офанзиви стартират да се насочват и към други по-малки европейски страни, на които те мъчно отстояват. Кремъл си е взел на мушката от няколко години една балканска страна и член на Европейски Съюз – България. Според локални анализатори, Москва и нейните секрети служби подбуждат митингите в страната, които не престават към този момент 2 месеца.

Те са ориентирани против проевропейската и пронатовска дясна ръководеща партия ГЕРБ. В поддръжка на хората по улиците се разгласи Румен Радев, президент на лявата опозиционна Българска социалистическа партия (бивша комунистическа партия), за чийто избор се счита, че е съгласуван сред водача на партията Корнелия Нинова и съветския военачалник Леонид Решетников.

Това даже беше написано от авторитетния испански вестник ABC. Според изданието Радев и избягалият български олигарх от Дубай Васил Божков са измежду уредниците на митингите сега в България. Божков е упрекнат от прокуратурата на страната за пране на пари и данъчни закононарушения.

Радев в началото взима в екипа си други двама проруски ученици – някогашните публицисти Елена Йончева и Иво Христов. През предходната година те стават евродепутати от българската левица, която е част от Партията на европейските социалисти (ПЕС).

Още със стъпването си в служба, Елена Йончева се афишира срещу глобите на Европейски Съюз против Русия. Самата тя е с съветско родословие и образование. Нейната майка Лариса е рускиня, а телевизионна публицистика приключва в Москва по комунистическо време.

Според български анализатори, Йончева извършва проект на съветските секрети служби за компрометиране на България, като се употребяват правораздавателните системи на Европейски Съюз. Прикривайки се под предлога за битка с корупцията, се цели да се отчужди България като тотално корумпирана и неизпълняваща европейските наставления.

Така се поставя клеймо, че е безправова страна за съветските секрети служби да създадат прелом и да поемат властта в страната. Чрез “всенародни протести” се цели да се смъкна законно определеното държавно управление на проевропейския и пронатовски министър председател Бойко Борисов от дясната партия ГЕРБ, който ръководи за трети път България. Целта на съветските служби е страната да излезе от Европейски Съюз и НАТО, и да усили своето въздействие. Подобна игра Русия ползва в прилежащата на България – Сърбия.

Елена Йончева не се интересува от имиджа на България и на следствията от нейната антибългарска активност. Тя има за цел да смъкна Бойко Борисов от власт и да усили съветското въздействие. Затова български евродепутати възнамеряват да уведомят управленията на Европейската национална партия (ЕНП) и на Партията на европейските социалисти (ПЕС) за тази инструкция на съветските секрети служби, които употребяват органите на правосъдие за политически цели.

Двете централи би трябвало да вземат още поради поставените насоки и задания пред европейските прокурори от месец май за недопускане на изпозването на правосъдните органи за политически цели и за употребяването им в интерес на съветски ползи. Както и за компрометиране на демократични и антируски партии и техните ръководители.

Местни анализатори настояват, че Елена Йончева е неведнъж употребена за осъществяване на задания на съветските секрети служби като се стартира с повишение на имиджа на сирийския деспот Башар Асад с пари на съветската външнотърговска банка VTB, с цел да се стигне посредством проруската опозиционна партия Българска социалистическа партия до антибългарското и антиевропейското й наличие в европарламента.

Тя е стигнала до там, че да изисква от антикорупционната комисия на Испания несъмнено политическо решение. Това би трябвало да се порицае, като й се потърси отговорност, тъй като е едно от доказателствата за нейната принадлежност към групата за осъществяване на съветските стратегически цели. А точно, незаконното потребление на правосъдните органи на страни от Европейски Съюз за политически цели.

Подобен сюжет се разигра в Швейцария, където зaпoчнa прoцeдурa пo импийчмънт нa глaвния прoкурoр нa кoнфeдeрaциятa Михaeл Лaубeр зaрaди нерегламентирани съветски контакти.

Те са свързани на негов зависещ "експерт за Русия ", с някогашния зам.-главен прокурор на Русия Саак Карапетян /загинал в авиокатастрофа/ и скандално известната адвокатка Наталия Веселницка, която бе разпитвана за намесата на Русия в американските избори. В Швейцария се водят доста каузи свързани с Русия и швейцарците ги назовават в резюме "трите М " - мафиоти, милиардери, министри.

Интересен случай е, че евродепутатката Елена Йончева е привлечена като обвинена за пране на пари от българската прокуратура в качеството й на притежател и шеф на сдружението "Офроуд ", с чиито средства тя е имала право да се разпорежда, написа в локалните медии. Последно като публицист е работила във банкрутиралата частна телевизия ТВ7.

Самата телевизия е била финансирана от рухналата частна банка КТБ на търсения от прокуратурата в България някогашен банкер Цветан Василев, криещ се в Сърбия. Държавното обвиняване е открило, че през 2012 година Йончева е направила взаимно сдружение с офшорна компания, която по-късно е внесла по сметките на новото сдружение над 650 хиляди лв. (325 000 евро) точно от банката КТБ на търсения банкер Цветан Василев преди финансовата институция да бъде докарана до банкрут и да завлече спестяванията на десетки хиляди български жители. Според прокуратурата в страната, Йончева е знаела, че изпира пари, които са били източени от КТБ в предишни години.

Това е действителната картина на съветските настоящ и лица в България. Натискът от Москва към София е на равнище политика, стопанска система, просвета и вяра. Ако през днешния ден някой продължава да обслужва съветските хибридни дейности и офанзиви, той би трябвало да се конфронтира с обстоятелството, че от 1 лева в джоба на българина, 80 стотинки идват от Европейски Съюз. Руското въздействие е „ новото обикновено “ в Европа и единствено обединени можем да се противопоставим!, приключва анализът на Romania Libera.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР