Един от най-големите производители на стомана в Русия - MMK

...
Един от най-големите производители на стомана в Русия - MMK
Коментари Харесай

Руски стоманен гигант отлага големи проекти, притиснат от митата и санкциите на САЩ

Един от най-големите производители на стомана в Русия - MMK отсрочи старта на преференциален план в Турция поради несигурността, подбудена от международните търговски войни.

Проектът - рестартиране на производството на горещо валцована стомана в завода на компанията в Турция - се очакваше да добави сред 90 и 100 млн. $ към главната облага на MMK. Но ненадейно повишаване на световните бариери пред търговията изненада неприятно индустриалната компания, принуждавайки я да се забави.

" Възстановихме изцяло оборудването в завода, привеждайки го в подготвеност за работа, подготвихме всички контракти за доставка на сила и първични материали. За страдание взехме това решение преди Съединени американски щати да вкарат мита против металургичните компании. Не знаехме, че това ще се случи ", споделя в изявление за Reuters икономическият шеф на компанията Андрей Еремин.

 Най-големият производител на пирони в Съединени американски щати може да затвори поради митата
Най-големият производител на пирони в Съединени американски щати може да затвори поради митата

Другият вид е да реалокира производството в Мексико

Комплексът MMK Metalurji, ситуиран в 2 индустриални зони - тази на Искендерун на средиземноморското крайбрежие на Турция и тази на Истанбул, е издигнат от компанията сред 2007 година и 2010 година и коства 2 милиарда $.

Производството на горещо валцована стомана на обекта беше спряно през 2012 година в изискванията на световен спад в цените на стоманата, само че трябваше да се рестартира през лятото, когато пазарът се възвърне.

Сега MMK остави повторното стартиране на изчакване и възнамерява да реши ориста му през ноември, когато се разсее вълната протекционистки ограничения, въведени от Съединени американски щати и Европа през последните месеци.

 Двете съседки на България, които ще пострадат от митата на Тръмп
Двете съседки на България, които ще пострадат от митата на Тръмп

Американският президент споделя до часове дали Европейски Съюз ще бъде изключение или не

" Надяваме се, че до този миг трансформацията на международните пазари ще завърши и ще има изясненост ", сподели Еремин.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп наложи мита от 25% върху стоманата и 10% върху алуминия през март, в ход, ориентиран основно към ограничение на вноса от Китай.

Миналата седмица Европейският съюз отговори с въвеждането на квоти и цени, опасявайки се от скок на вноса на стомана и въздействието му върху европейските производители след решението на Тръмп.

 Алуминият нарастна рекордно след новите наказания на Съединени американски щати
Новите наказания против Русия провокираха рекордно повишаване на един метал

Въпреки рестриктивните мерки металът ще откри път към международния пазар

MMK не е директно наранена от тези ограничения, защото не изнася стомана на пазарите на Съединени американски щати и на Европейски Съюз, само че 30% от продукцията в турския си цех е предопределена за европейския пазар и за прилежащите страни.

Ефектът на глобите против Иран

Митата не са единствената политика на Тръмп, която визира тактиката на MMK. Производителят на стомана спря и доставките до Иран на фона на новите наказания, които Вашингтон даде обещание да наложи на Техеран.

Ограниченията, които би трябвало да влязат в действие през идващия месец, плануват възбрана за продажбата, доставката и прехвърлянето до или до Иран на сурови или полуготови метали.

 Сделката за Иран: Европейските компании са огромните губещи
Сделката за Иран: Европейските компании са огромните губещи

Президентът на Съединени американски щати ще разгласи довечера своето решение

Кремъл се опълчва на този ход и твърди, че едностранните дейности на Съединени американски щати против трета страна не би трябвало да въздействат на метода, по който Русия прави бизнес. Въпреки това търговците на стомана оповестиха пред Reuters, че съветските железни компании понижават продажбите си в Иран заради боязън, че ще попаднат под ударите на глобите.

ММК, която доставяше горещовалцoвани стоманени рулони до Иран дружно с съветския си съперник Severstal, не е наранена от този ход, защото към този момент е пренасочила доставките си към други пазари, показва Еремин.

Това е резултат от възходящото вътрешно произвеждане на Иран и последващото понижаване на размера на вноса.

" Дори преди въвеждането на наказания доставките бяха незначителни. Дори разчистихме пристанищните хранилища, където наличностите бяха предопределени за доставка в тази посока и ги разпродадохме ", споделя ръководителят.

 Санкциите на Съединени американски щати заплашват 60 000 работни места в Русия. Какво ще направи Путин?
Санкциите на Съединени американски щати заплашват 60 000 работни места в Русия. Какво ще направи Путин?

Кремъл търси остроумен метод да помогне на закъсалия колос Rusal

Намаляващо търсене

Що се отнася до съветския вътрешен пазар на стомана, MMK понижи на половина прогнозата си за растеж на търсенето тази година, от 4 на 2%.

" Миналата година търсенето на стоманени артикули в нашата гама набъбна с към 6,5% в Русия. Тази година темпото се забави и чакаме да е към 2%, макар че напълно до неотдавна чакахме растеж от 4% ", сподели Еремин.

Стоманеният колос промени прогнозата си след предлагането на държавното управление да усили налога върху добавената стойност (ДДС) от 18% на 20%. " По създание Данък добавена стойност може да се усили. Смятаме, че това може да забави темпа на напредък на търсенето на стомана в Русия ", сподели мениджърът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР