Един от най-големите кошмари на традиционния финансов сектор се превърна

...
Един от най-големите кошмари на традиционния финансов сектор се превърна
Коментари Харесай

Apple представи своя кредитна карта

Един от най-големите кошмари на обичайния финансов бранш се трансформира в действителност - Apple към този момент е банков състезател. След години полемика за това дали огромните софтуерни корпорации ще влязат в тази област, разкритите елементи за новата финансова услуга на Apple, приказват, че компанията несъмнено си е сложила задачата да обезоръжи конкуренцията.

Apple Card, план, който се осъществя в партньорство с Mastercard и Goldman Sachs, би трябвало да подсигурява триумфа на Apple Pay и да бъде налична като интегрирана функционалност в приложението Apple Wallet на iPhone. В звук с обещанието за „ по-здравословен финансов живот “, новата кредитна карта ще предлага и 2% кешбек за всички транзакции на ежедневна база, като се възползва оптимално от наклонността за награди за преданост, която редица банки и финтех компании залагат в своите кредитни артикули.

Дженифър Бейли, вицепрезидент на Apple Pay, разяснява, че желанието на компанията е клиентите да „ управляват по-добре своите разноски, с цел да могат да взимат по-информирани и интелигентни решения по отношение на парите си”.



Мобилно приложение

След шест месеца, клиентите на Apple Pay в Съединени американски щати ще могат да се записват за Apple Card в приложението Wallet на своя iPhone в границите на няколко минути и незабавно да стартират да го употребяват. Докато доста банки, остарели и нови, сега разрешават на клиентите си да се записва за кредитна карта онлайн, опцията за неотложно потребление на такава след регистрацията е изцяло нова идея.

При новаторски банки като Tandem да вземем за пример, клиентът би трябвало да изчака, с цел да получи картата, да я задейства в мобилното приложение, да отиде до банкомат, с цел да я задейства още веднъж, и едвам по-късно може да я употребява по предопределение. Системата на Apple доста съкратява този развой, което може да накара доста консуматори да сменят актуалните си снабдители на финансови услуги поради опростения метод на получавне на заем, който в действителност предлага софтуерният колос.

В допълнение към това, защото Apple работи от дълго време за понижаване на проблемите при заплащане с Apple Pay и развива концепцията за заплащане през смарт телефон, този артикул на софтуерния колос при всички случаи ще провокира сериозен интерес.

Разбивка на разноските

Въпреки че необятната полемика за това дали цветовите кодове на транзакциите в действителност оказват помощ на клиентите да икономисват пари продължава, Apple също предлага категоризация на заплащанията и разделянето им в разнообразни графи като “Храна и напитки”, “Пазаруване” и “Развлечения”. Компанията прави и крачка напред, като употребява " машинно образование и Apple Maps, с цел да маркира ясно транзакциите с имена и локации на търговски обекти ".

Фактът, че Apple натъртва в рекламната си акция върху обстоятелството, че употребява машинно образование разкрива две неща. На първо място, по този метод компанията споделя, че технологията е толкоз нормална, че множеството хора знаят защо става дума. На второ - потреблението на машинно образование е нещо, което провокира интереса на потребителите, и затова, те ще имат по-високо мнение за артикул, основан на тази технология.

Apple ще дава също по този начин седмични и месечни систематизирания на разноските, само че това единствено по себе си едва ли ще насърчи потребителите на Apple Card да „ водят по-здравословен финансов живот “.

Кешбек, такси и лихви

Т.нар. кешбек е друга характерност, присъща както за финтех фирмите, по този начин и за обичайните играчи във финансовия бранш, която употребява от дълго време наложилата се процедура за награди и разнообразни бонуси за преданост. Lloyds да вземем за пример имат бонус скица с персонализирани предложения за притежателите на сметки, а Tandem употребяват инструмента кешбек в кредитните си карти, само че и двете компании се разплащат с потребителите в края на месеца.

С Apple Card, клиентите усещат резултатите от услугата Daily Cash всеки ден, като получават назад % от парите си за всяка покупка и могат да изберат дали да го употребяват незабавно в Apple Pay или да го прибавят към салдото си в Apple Card, а, не на последно място, да го изпратят до другари или семейство посредством Messages.

Наред с това, от компанията разкриха, че „ няма такси, свързани с Apple Card - нито годишни, нито за закъснения, нито международни”. Целта на Apple Card също по този начин е да даде лихвени проценти, които са измежду най-ниските в промишлеността, и в случай че клиентът пропусне заплащане, да не му бъде начислявана наказателна клауза. ”Макар това да звучи като сбъдната фантазия, дребният шрифт споделя, че закъсняло или пропуснато заплащане ще докара до спомагателна рента, която ще бъде добавена към салдото”, предизвестяват специалисти.

Биометрия

Както бе упоменато нагоре, Apple към този момент трансформира заплащанията през мобилен телефон в нещо обикновено. Това от своя страна трансформира в нещо обикновено и биометричната идентификация. В допълнение към Face ID и Touch ID, при iPhone се основава и неповторим номер на картата и се съхранява в предпазения чип на Apple Secure Element.

Това, че софтуерният колос е осъзнал, че единствено една форма на биометрична идентификация не е задоволителна, го извежда едни гърди пред останалите снабдители на платежни услуги. Но в случай че биометрията е панацеята, която всички чакаме да се развие и да ни даде нужната сигурност в цифровия свят, и бъде имплементирана от Apple в артикули, които се употребяват от близо 1 милиард души понастоящем, ще ускори ли това цялостното доверие към тази технология?

Това, което Apple направи с въвеждането на Face ID, е да се опита да поправи нещо, което няма потребност от корекция. Touch ID към този момент революционизира сигурността и неприкосновеността на персоналния живот, като от ден на ден хора привикват с концепцията, че техните отпечатъци се трансформират в ключова дума. Сега лицата ни също се трансформират в ключова дума, “а Face ID е новият метод за отключване, засвидетелствуване и плащане”, настояват от Apple.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР