ОББ представи първата в България функционалност за мултибанкиране, която дава

...
ОББ представи първата в България функционалност за мултибанкиране, която дава
Коментари Харесай

ОББ представи първата в България функционалност за мултибанкиране


 ОББ показа първата в България функционалност за мултибанкиране

ОББ показа първата в България функционалност за мултибанкиране, която дава достъп на клиентите на банката до техните сметки в други финансови институции. Страната ни е измежду първите страни в KBC Group, в които се вкарва новата алтернатива. Чрез нея потребителите ще могат през мобилното приложение на ОББ да наблюдават наличностите и придвижванията по своите сметки в четирите най-големи банки у нас.

„ Много сме щастливи да обявим новото мобилно банкиране на ОББ – по този начин нареченото мултибанкиране. Чрез него ще позволим на нашите клиенти да виждат салдото и транзакциите до последните 90 дни по сметките си в другите банки през мобилното приложение на ОББ. Това е първата стъпка в цялостната идея за мултибанкиране. Ние ще прибавяме още услуги в тази идея, с цел да предоставим цялостно преживяване посредством нашето приложение “, отбелязва Кристоф Де Мил, изпълнителен шеф „ Финанси “ и водач „ Иновации “ на ОББ.

Той акцентира, че при създаването на новата функционалност екипът на банката е целял да реализира улеснение, персонализация и експедитивност, както и да се сътвори чувство, че всичко е на едно място. Според скорошно изследване над 60% от потребителите у нас имат сметки допълнително от една банка, а над 70% биха употребявали приложение за мултибанкиране. Затова от финансовата институция са уверени, че посредством опцията те по най-адекватния метод дават отговор на потребностите на своите клиенти.

Към момента функционалността е налична за клиентите на Уникредит, ПИБ, Пощенска банка и Банка ДСК. Единственото изискване, с цел да се употребява опцията, е сметката да разполага с IBAN и да бъде налична през електронните канали на съответната институция. След като одобряват изискванията на ОББ, клиентите би трябвало да вкарат своето потребителско име и ключова дума в другата банка и на екрана ще се пресъздават техните сметки – в това число информация като IBAN, името на финансовата институция, типа на сметката и разполагаемата наличност по нея, отбелязва Татяна Иванова, шеф „ Банкиране на дребно и цифрови продажби “. При избиране на съответна сметка могат да се прегледат придвижванията по нея, а детайлите да бъдат показа към определен бенефициент по един от каналите Gmail, WhatsApp и така нататък Освен това във всеки един миг клиентът може да реши да изтрие съответната сметка и да я добави още веднъж при нужда.

 ОББ показа първата в България функционалност за мултибанкиране

Стремеж към нововъведения

След сполучливо изпълненото обединение ОББ се насочва към представянето на повече нововъведения на своите консуматори. Над 100 разнообразни нови решения към този момент са създадени в групата на KBC и последователно ще бъдат въвеждани и на българския пазар.

„ Ние интензивно ще стартираме да предлагаме най-модерните и иновационни решения, които към този момент са създадени в Белгия и в групата на KBC. Мога да кажа с горделивост и с задоволство, че описът с нововъведения, които имаме, надвишават над 100 “, отбелязва Андронов.

В основата на всички тези нововъведения са трендове като нуждата от персонализация на банковите услуги, отвореното банките, изравняването на класическите банкови клонове с цифровите банкови платформи, както и навлизането на изкуствения разсъдък при обработката на данните.

„ Клиентът, технологиите и нашата лична среда, в която живеем, ни карат да търсим нови решения. За мен нововъведението е нещо, което фундаментално трансформира живота ни и го прави по-лесен. Много постоянно ние сме повода за тези нововъведения, а когато те са подкрепени от технологиите и доста усъвършенстват живота ни, те се възприемат и внедряват, “ споделя Де Мил.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР